Khosravi Couture: eigen atelier

3 september 2008 om 00:00 Nieuws

Khosravi: ,,In Perzië moeten vrouwen zich buitenshuis bedekken. Als reactie laten ze binnenshuis alle remmen los, begrijpelijk, maar jammer. In Nederland mag je je kleden zoals je wilt, waarom dan niet jezelf extra verwennen en iets speciaals aanschaffen voor een feest. Een speciale jurk, een jurk die al jouw schoonheid uit laat komen, dat is toch geweldig.” Bij Khosravi hoeft niemand te vrezen voor verlies van de eigen identiteit. ,,Mijn creaties liggen heel dicht bij de draagster zelf. Samen met de opdrachtgeefster werk ik het idee voor een feestjurk uit. Mijn uitdaging is om het mooiste van iedere vrouw naar boven te halen. Ze moet zichzelf voelen stralen, pas als dat lukt, ben ik tevreden.”

AMERSFOORT - Sedigh Khosravi, uit het oude Perzië, is gefascineerd door schoonheid. Aan de Hogeschool voor de Kunsten slaagde Khosravi summa cum laude voor de richting modevormgeving. Als modeontwerpster is zij in de eerste plaats een kunstenares. Een kunstenares die er een eer in stelt om alleen 100 % elegante vrouwen de deur van haar onderneming uit te laten stappen. In de Nederlandse cultuur is het niet vanzelfsprekend voor een vrouw om elegante feestkleding aan te schaffen.

Klassiek, simpel, tijdloos, zonder toeters en bellen, dat is de stijl van Khosravi’s ontwerpen. ,,Als kunstenaar kan je eenvoudig weg niet commercieel zijn. Ik doe geen concessies aan smaak. Wie een hoepeljurk wil, laat die maar ergens anders maken. Mijn prijzen zijn schappelijk, ik hoef er niet rijk van te worden. Wat ik maak is kunst, geen massaproductie. Belangrijk is dat de kwaliteit goed is, waarbij de binnenkant van een japon eigenlijk even mooi is als de buitenkant. Vaak zijn mijn klanten verbaasd over mijn offerte. Mijn prijs zit dicht bij de prijs voor betere confectie. Daardoor bereik ik ook mensen met iets minder in de portemonnee. Nogmaals, ik zit hier niet om rijk te worden.”

Voor haar jurken gebruikt Khosravi stoffen die je alleen bij couturehuizen vindt. Stoffen uit Londen en Milaan worden speciaal voor haar gemaakt. Daarnaast werkt ze met Chinese en Indische zijde uit Duitsland en Frankrijk. ,,Het binnenstromen van de stoffen, dat maakt me zo blij. Dit werk blijft boeien, ik heb nog nooit twee keer hetzelfde gemaakt”, vertelt ze.

Khosravi Couture ontwerpt voor een klein percentage zakelijke kleding. ,,Voor succesvolle vrouwen die weten dat kantoorkleding meer is dan het dragen van een mannenpak”, vertelt Khosravi. ,,Als je carrière wilt maken, betekent dat niet dat je er bij moet lopen als een man. Integendeel, carrière maak je door gewoon jezelf te blijven.”

Het ontwerpen en maken van couture kost ongeveer een maand of drie.

u Khosravi Couture, Utrechtseweg 81, 033 4656188, www.khosravicouture.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie