Honda Amersfoort trots op kleinschaligheid

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Drie jaar bestaat de Honda vestiging in Amersfoort en nu al loopt het bedrijf tegen zijn fysieke grenzen aan. Bedrijfsleider Ronald Wolfswinkel spreekt van een goed teken ,,Steeds meer mensen weten ons te vinden dat feit maakt een verdubbeling van de showroom legitiem. Als die grote showroom eenmaal een feit is, krijgen onze bezoekers een nog beter overzicht van al het moois wat Honda biedt.”

,,Er is een Honda voor iedereen”, aldus Wolfswinkel, ,,voor het gezin, de zakelijke rijder, de sportieve rijder en bovendien voor de milieuvriendelijke rijder.” Vooral in die laatste categorie timmert Honda met de Civic Hybride flink aan de weg. De aandrijving van deze auto voorzien van het zogenaamde electronic assist systeem is wereldwijd al 13 keer uitgeroepen tot ‘Engine of the Year’.

De discussie over milieuvervuiling spitst zich meer en meer toe op de auto. De Nederlandse overheid heeft er dan ook flink geld voor over wanneer haar burgers een hybride auto kopen. Wolfswinkel: ,,Om te beginnen heb je een BPM voordeel van 6400 euro daarbovenop krijg je 50% korting op de wegenbelasting, tel uit je winst. Voor zakelijke rijders heeft de overheid een extra douceurtje, zij hebben in plaats van 25% slechts een 14% bijtelling. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand geen Hybride Civic koopt. De auto is immers niet alleen super milieuvriendelijk ook nog eens rijk uitgerust met bijvoorbeeld automaat, klimaatbeheersing en standaard zes airbags.”

Is nu alleen de Civic in hybride uitvoering in de nabije toekomst komt er ook een hybride vijfdeurs hatchback en een hybride voor de sportieve rijder. Ook andere types Honda zijn, op hun beurt, zo milieuvriendelijk als maar mogelijk. Zo valt de nieuwe Accord binnen het B-label en dat is, volgens Wolfswinkel, voor een auto in dat segment uitzonderlijk goed.

Innovatie is aan de orde van de dag bij Honda, de nieuwe modellen vliegen je bij wijze van spreken bijna om de oren. Naast de hybride modellen komt er in september een nieuwe uitvoering van de Accord Tourer en van de Honda CR-V.

De vestiging van Honda Amersfoort maakt deel uit van een groter geheel, kennis en kunde van het merk is dus ruimschoots aanwezig. En hoewel onderdeel van een grote onderneming, is het juist de persoonlijke benadering die Amersfoort haar gezicht geeft. ,,Ik ken de meeste van mijn klanten bij naam”, vertelt Wolfswinkel. ,,En service?, nou ja, zeg maar dat dat ons op het lijf geschreven is. Wij zijn een grote onderneming maar trots op onze kleinschaligheid.”

u Honda Auto Amersfoort, Amsterdamseweg 22, 033 2 47 30 30, www.autoamersfoort.net.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie