Ervaren Jaren voor 40+’ers

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Met Ervaren Jaren zet hij een nieuwe stap in zijn loopbaan. ,,Amersfoort heeft veel arbeidspotentie”, vertelt Van Hoeven, ,,er is een grote dienstensector en dat is een van de sectoren die te kampen heeft met een tekort aan personeel.”

AMERSFOORT - De arbeidsmarkt staat onder druk, de economie heeft een grote behoefte aan ervaren arbeidskrachten. Lange tijd stonden veertigplussers als onbemiddelbaar in de kaartenbak. Het in 1999 gestarte uitzendbureau Ervaren Jaren ziet wel de grote potentie van de veertigplussers. Dit jaar streek Ervaren Jaren in Amersfoort neer, ondernemer achter de vestiging is Paul van Hoeven. Van Hoeven is een HR manager pur sang. Al jarenlang adviseert hij ondernemingen over hun personeelsbeleid.

Door regelingen als VUT of preVut en door reorganisaties zijn veel veertigplussers uit het arbeidsproces. Hun vrijheidsgevoel is ondertussen omgeslagen in nutteloosheid en verveling. Van Hoeven: ,,De magie van het ZwitserLeven gevoel is nu wel uitgewerkt. Gelukkig zijn er ook voor iemand met wat meer jaren op de teller, mogelijkheden genoeg om aan het werk te komen. Als je maar buiten de box durft te denken en dan bedoel ik dat je ook moet kunnen gaan voor een baan die misschien minder voor de hand ligt.” Ingeschreven staan bij Ervaren Jaren betekent niet dat je zelf niet meer actief moet zijn. ,,Het is geen Hosannaverhaal. Maar de kans dat er een match komt is bij een gespecialiseerd bureau natuurlijk wel groter.”

,,Oudere werknemers versterken de basis van een onderneming”, aldus Van Hoeven, ,,als bedrijf krijg je veel waar voor je geld. Mensen die vaak meer in de rugzak hebben dan nodig is voor de baan die ze geboden wordt. Vanuit hun arbeids- en levenservaring zijn ze uitermate goed voorbereid op de omgang met bijvoorbeeld klanten. Eigenlijk heb je als bedrijf oudere ervaren krachten nodig, zij vormen een gezond tegenwicht voor de jonge hondenmentaliteit van de jeugd. Een onderneming met oud én jong is beter in balans.”

Ervaren Jaren bemiddelt in parttime en fulltime banen. Van Hoeven: ,,Oudere werknemers zijn flexibel. Voor een onderneming, die nog niet zeker is van de vraag, is dat ook prettig. Je begint met een klein contract wat dan eventueel uitgebouwd wordt. Uit ervaring weet ik dat de bij ons ingeschreven werkzoekenden uitermate gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan. Voor hen is het voor geen moeten maar mogen, ook daar spint een werkgever garen bij.”

Overigens blijft Van Hoeven, naast Ervaren Jaren, actief op de interim HR markt.

u Uitzendbureau Ervaren Jaren, Laan naar Emiclaer 18, telefoon 033 258 57 45, fax 033 258 56 87, amersfoort@ervaren-jaren.nl, www.ervarenjaren.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie