Ontslagen op hoofdkantoor Schuitema

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Schuitema draagt dit jaar 58 C1000-winkels over aan moederconcern Ahold en stoot nog eens tien winkels af aan andere partijen. Hierdoor ontstaat overcapaciteit in de zes distributiecentra. Daarom wordt het distributiecentrum in Eindhoven eind dit jaar gesloten. De reorganisatie betekent dat per 3 november 203 medewerkers boventallig zijn.

‘Meer dan enkele tientallen banen verdwijnen’ AMERSFOORT - De reorganisatie bij supermarktconcern Schuitema heeft ook forse gevolgen voor het personeel op het hoofdkantoor in Amersfoort. ,,Er zullen meer dan enkele tientallen banen verdwijnen”, licht een woordvoerder toe.

door André van der Velde

Zeker is dat er ook grote klappen zullen ook vallen bij het in Amersfoort gevestigde hoofdkantoor van Schuitema, waar nu nog zo’n 650 mensen werken, verspreid over ondersteunende afdelingen als logistiek, marketing, ict, personeelszaken en financiën. ,,We verliezen 68 van onze 443 winkels. Uiteraard heeft dat zijn weerslag op de omzet en zul je de organisatie daarmee in lijn moeten brengen”, aldus de woordvoerder.

Om hoeveel banen het gaat, is nog niet bekendgemaakt. ,,Specifieke aantallen kunnen we nog niet noemen, daarvoor is het nog te vroeg omdat de plannen nog nader moeten uitgewerkt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie