Festival In Vervoering prikkelt

27 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Voor de tweede keer deed provinciaal festival In Vervoering Amersfoort aan. Het festival dat nu 3jaar bestaat is van oorsprong een Utrechts initiatief dat vooral provinciale initiatieven wil ondersteunen. Naast Amersfoort trok de karavaan dit weekend langs Houten en het Utrechtse Lepelenburg.

‘De sfeer past perfect bij de locatie’ AMERSFOORT - ‘Het is hier net als Lowlands, alleen nog wat intiemer’. Zo’n 800 bezoekers genoten zaterdag bij Zandfoort aan de Eem van mobiel festival In Vervoering. Naast talloze regionale bandjes kijken kon men genieten van poëzie in de bakfiets, intieme boottochtjes, een interview met Jeroen Pauw, films in gebarentaal, voorlees sessies van Leon Verdonschot en een kaasconsult van de Cheesy Chicks.

door Hans Duijvensz

Organisator Antwan Cornelissen van In Vervoering is blij met het Amersfoortse stadsstrand als locatie: ,,De sfeer van ons festival In Vervoering past perfect bij deze locatie Zandfoort aan de Eem; het is hier lekker intiem, hetgeen prima bij alle optredens past en met alle caravans en kleine podia op de vrachtwagens is er echt een vakantiesfeertje. Het weer is nu top en je ziet ook veel mensen van buiten Amersfoort. We hebben met het programmeren van enkele acts, zoals het Amersfoortse Nedertoon, ook geprobeerd aan te sluiten bij lokale ontwikkelingen en sowieso is het leuk om ook hip-hop onder het voetlicht te brengen. We zijn vooral trots op de programmering van regionale topbands als Blaudzun en Neonbelle; groepen die ook landelijk aan het doorbreken zijn. Het charmante van dit festival is dat je de groepen nog zo close kan zien; je zit soms echt op anderhalve meter van de zanger. Het leuke is dat we ook het hele festival binnen 2uur kunnen opzetten en opbreken; dat is ook wel mijn festivalmoment, als de hele karavaan zich in beweging zet en ik in mijn achteruitkijk spiegel een hele colonne van vreemdsoortige voertuigen achter me zie.”

Hoogtepunt van het festival was ondermeer het akoestisch optreden van de Utrechtse formatie Moi Le Voisin; in een bootje voer het trio over de Eem en bracht folky americana luisterliedjes ten gehore met naast cello, melodica en gitaar een prachtige meerstemmigheid. Vooral bij het stilliggen onder de brug kwam de zang van zangeres Lot Broos mooi overeen met de cadans van de auto’s boven op de brug. Een ander sterk optreden kwam op het conto van zanger Johannes Sigmond, alias Blaudzun. Met zijn unieke stemgeluid en teksten vol weemoed bracht de singer-songwriter met zijn zang af en toe het kippenvel op de armen.

Festival In Vervoering ontving dit jaar geen subsidie van de gemeente Amersfoort; toch wil organisator Antwan Cornelissen volgend jaar weer bij het stadhuis aankloppen: ,,We hebben dit festival met een kleine begroting van zo’n 10.000 euro nu blijvend op de kaart gezet en zullen volgend jaar gaan uitbreiden met nieuwe steden. Je ziet dat de bandjes hier graag tegen een geringe vergoeding optreden, ook omdat het aantal Utrechtse podia beperkt is. Amersfoort blijft een toplocatie met een ontzettend goede samenwerking met eigenaar André van Zandfoort.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie