D’Ouwe Steen, keiharde kwaliteit

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wanneer de tuin steeds meer het verlengde van de woonkamer is, dan misstaat een terras van grindtegels. Het is dan ook niet voor niets dat de tuinliefhebber steeds vaker bij D’Ouwe Steen terecht komt. De familie Groenendijk, eigenaar van D’ Ouwe Steen, heeft zich gespecialiseerd in sierbestrating van A kwaliteit.

Service, vakkennis en eerste klas kwaliteit zijn de kernwaarden van het sierbestratingbedrijf. ,,Bij ons kun je afgepast kopen”, vertelt Groenendijk, ,,je bent niet verplicht een hele pallet stenen af te nemen. Bij sommige stenen mag je zelfs het teveel terugbrengen. Je blijft dus nooit zitten met een grote stapel stenen waar je niks mee kunt. Een andere service is dat je bij ons, zonder problemen, stenen kunt reserveren. Zie je een mooie aanbieding maar heb je de steen niet dadelijk nodig dan bestaat er altijd de mogelijkheid om het materiaal nu te kopen en tijdelijk bij ons op te slaan. Vooral bij stenen die ‘uit de handel’ gaan, is dat fijn. Als je verliefd wordt op een dergelijke steen dan moet je wel gelijk toeslaan.”

Vakkennis vertaalt zich onder andere in weten welke steensoort geschikt is voor welk gebruik en welke steen zich het beste leent voor welk tuinidee. Groenendijk: ,,We gaan natuurlijk niet in de schoenen van de tuinarchitect staan. Maar we helpen onze klanten wel bij het bedenken van een tuinplan. We hebben een groot aantal voorbeelden liggen, die mogen mee naar huis. Verder hebben we al zoveel ervaring met het inrichten van een tuin, die ervaring delen we graag met onze klanten. Naast steen verkopen we ook licht voor in de tuin, ook daar hebben we een adviserende rol. Het aanleggen van een volwaardig lichtplan in de tuin is eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Overigens leggen we zelf geen tuinen aan. We hebben goede contacten met een aantal gerenommeerde bedrijven uit de omgeving waar we de klant mee in contact brengen.”

Verlichting, blokhutten, tuinhout, terrashaarden en barbecues, je vindt het allemaal bij D’Ouwe Steen, maar de core business is natuurlijk steen en nog eens steen. Groenendijk: ,,Oude gebakken stenen zijn nu wel op. Misschien dat er ergens nog een vergeten polderweggetje ligt maar in dat geval is de steen daarin zo kostbaar dat niemand ze meer kan betalen. We zijn overgegaan op nieuwe gebakken stenen. In de meeste gevallen van Nederlands fabricaat. De steenovens staan als vanouds aan de rivieren, vandaar namen als: Rijn-, IJssel- of Waalformaat. Nieuwe steen dus, maar ach, over een paar jaar zijn ze niet meer van de oude te onderscheiden. Je kunt deze steen eigenlijk ook zien als een belegging.”

u D’Ouwe Steen, Kosmonaut 22, 033 4565835, www.ouwesteen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie