Aanhouding na wilde achtervolging

15 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Twee mannen zijn donderdag rond 17.50 uur na een wilde achtervolging aangehouden in de buurt van de Mahlerstraat. De bestuurder reed zonder rijbewijs.

Rond 17.40 uur zagen agenten die rondreden, hoe een autobestuurder heel hard achteruit reed op de Mozartweg. Zij besloten daarop die bestuurder te controleren. Deze had daar geen trek in en ging er vandoor. Met een snelheid van 100 kilometer per uur reed deze door de Griegstraat, waar eenrichtingsverkeer geldt. Via de Heiligenbergerweg reed de man de Mahlerstraat in, waar hij tot stilstand kwam door tegen een lantaarnpaal en garagebox aan te rijden. De politieauto blokkeerde de deur van de bestuurder. De twee inzittenden verlieten daarop de auto via de deur van de bijrijder.

De bijrijder, een 20-jarige man, werd al snel aangehouden. De bestuurder, een 31-jarige man, ging er vandoor en werd achtervolgd door een agent. Toen de man een schutting probeerde over te klimmen, probeerde de agent hem tegen te houden. Daarbij gebruikte hij ook pepperspray, maar zonder resultaat. Een omstander schoot de agent te hulp. Opnieuw werd pepperspray gebruikt. Uiteindelijk slaagde de agent erin de man in de boeien te slaan.

Een mogelijke aanleiding voor de achtervolging zou kunnen zijn dat de bestuurder geen rijbewijs had. De bijrijder werd donderdagavond rond 22.00 in vrijheid gesteld. De bestuurder zit nog steeds vast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie