49e editie Tour de Oude Jan

13 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Voor Hooglander Sven van Laar was het de eerste kennismaking met deze inmiddels beroemde jeugdronde die in acht etappes van rond de 100 kilometer per dag door een aantal provincies van Nederland werd verreden en waarbij start en finish in Velp waren. De langste etappe (130 km) werd verreden op vrijdag 8 augustus en vanuit Alkmaar ging het via onder andere Amsterdam, Hilversum en Amersfoort naar de finish in Ede. HAVO scholier Van Laar, die al vanaf zijn zevende jaar op de mountainbike zit en lid is van DTC uit Driebergen, werd bij doorkomst in Amersfoort door ouders en overige familieleden hartstochtelijk toegejuicht en aangemoedigd en diverse spandoeken met teksten als ‘Hup Sven’ en ‘Welkom in Amersfoort’, zorgden voor het nodige zelfvertrouwen van de jonge van Laar. Rond 18.00 uur arriveerde de renners en de tourkaravaan op het verlossende eindpunt van die dag, sporthal De Peppel in Ede. Van Laar voldaan maar vermoeid: ,,Wat een zware etappe! We hebben nagenoeg de gehele dag in de regen gereden en dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Maar in zijn algemeenheid heb ik het best naar mijn zin. De verzorging is geweldig en ook de slaapaccommodaties zijn geweldig. Het ontbreekt ons werkelijk aan niets. Voor mij is het een geweldige uitdaging en centraal staat het uitrijden van deze wielerachtdaagse. Het klassement vind ik minder belangrijk, het is puur de ultieme prestatie”. Na even wat adem te hebben gehaald vervolgt van Laar: ,,Zaterdag de laatste etappe naar Velp en dan de komende dagen maar even bijkomen in Hoogland. Ik kijk nu al terug op een prachtige en sportieve week. Een ding staat voor mij vast en dat is dat ik er in 2009 weer bij ben.” Met een eervolle 49e plaats in het persoonlijk eindklassement kan Amersfoorter Sven van Laar trots op zich zelf zijn.

Hooglander Sven van Laar in koers HOOGLAND - De 15-jarige Sven van Laar, woonachtig in Hoogland, was een van de circa honderd deelnemers aan de voorlaatste editie van de jeugd wielerachtdaagse ‘Tour de Oude Jan’ die werd verreden in de periode van 2 tot en met 9 augustus. Deze wielerronde voor jeugdrenners van 10-15 jaar deed op vrijdag 8 augustus Amersfoort aan, waarna vervolgens onder zeer slechte weersomstandigheden (regen en nog eens regen) werd gekoerst via Leusden, Woudenberg en Scherpenzeel naar het eindpunt van die dag, sporthal De Peppel in Ede.

door Huub van Aerssen

Doek valt voor Tour de Oude Jan

Deze van oorsprong Velpse Jeugdronde Tour de Oude Jan kent in 2009 de 50e en tevens laatste aflevering. Tijdsgebrek bij de organisatoren van deze jeugd wielerachtdaagse is een van de redenen om te stoppen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie