Cobu Boys biedt Vitesse A1 goed partij

6 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

ZIELHORST - Dat Cobu Boys dinsdagavond de oefenpartij tegen de A1 junioren van profclub Vitesse zou gaan verliezen, stond eigenlijk al bij voorbaat vast. Vorig jaar waren de talenten van de Arnhemse eredivisievereniging al met 9-1 te sterk voor de Amersfoorters die de schade dit keer beperkt hielden: 5-0.

Na twee keer 45 minuten konden de spelers van de thuisclub toch met geheven hoofd van het kunstgras stappen. Zij waren pas een week eerder met de training begonnen en werkten tegen Vitesse het eerste oefenduel af. De Zielhorst-bewoners boden de gasten die al veel eerder met de seizoensvoorbereiding waren gestart, goed partij en hadden een beter resultaat kunnen realiseren.

In de tweede helft liet Lenn Poetiray, vorig seizoen acterend in het tweede team van Cobu Boys, een dot van een kans onbenut. Oog in oog met de doelman van Vitesse kwam hij niet tot scoren na een vloeiende aanval van de zaterdagderdeklasser.

In de eerste helft verscheen de formatie van Jeroen Jooren, de nieuwe trainer van Cobu Boys, nog niet compleet in het veld. Van de grote selectie (40 man) waren sommige spelers op vakantie of net teruggekeerd zoals spits Manolo van Leijenhorst. Hij was wel aanwezig maar speelde nog niet. Drie keer moest Cobu Boys-doelman Jesper de Heus in de eerste 45 minuten de bal uit het net halen: 3-0.

Na rust stuurde Jooren, opvolger van Rob Snijders, een flink gewijzigd team het veld in. Een aantal spelers, dat vorig seizoen voor Cobu Boys 2 uitkwam, kreeg de kans om zich waar te maken. Veel veranderde er echter niet aan het spelbeeld. Vitesse was duidelijk de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. De formatie van trainer Pascal Jansen verzuimde die echter te benutten en hadden de pech dat De Heus een prima vorm etaleerde. Twee keer moest de Amersfoortse sluitpost zich wel gewonnen geven (5-0).

Tot de weinige toeschouwers (nog geen 200 naar schatting) behoorde oud-Oranje doelman Jan Jongbloed, al twintig jaar in dienst van Vitesse en tegenwoordig trainer van de B1.