ALTA ontvangt 50 plussers

6 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Dit toernooi, dat vier jaar geleden voor het eerst van start ging en toen zo’n 80 deelnemers kende, heeft zich ontwikkeld tot een tennisevenement van formaat. Toernooileider Gezinus Kappe: ,,We hebben dit jaar wederom zo’n 20% meer aanmeldingen, wat ons als toernooicommissie het nodige vertrouwen geeft. We starten op zondag 10 augustus om 14.30 uur met een ‘volle bak’, waarbij alle acht banen in gebruik zijn. Niet alleen deelnemers van verenigingen uit de directe omgeving nemen deel aan het toernooi, maar zelfs uit Hilversum, Utrecht, Nijkerk en Putten reizen 50 plussers af om een sportieve en gezellige tennisweek te beleven.” Er zal worden gespeeld in een poulesysteem (HD/GD/DD 5/6, HD/GD/DD 7 en HD/GD/DD 8), waardoor de deelnemers minimaal (afhankelijk van de grootte van de poule) twee wedstrijden spelen. Een wedstrijd gaat om twee gewonnen sets waarbij, bij het gelijk eindigen in sets, een ‘supertiebreak’ beslissend zal zijn. Kappe: ,,Vermeldenswaard is de oudste deelnemer Hein Reems, die met zijn 85 jaar nog als een hinde over de baan huppelt en waarbij de tactiek en de techniek van deze tennisveteraan oogstrelend zijn. Geweldig!” Naast tennis heeft de toernooicommissie een aantal activiteiten gepland die de saamhorigheid, sfeer en gezelligheid vergroten. Zo is er op zondag 10 augustus om 17.00 uur een optreden van het Amersfoortse smartlappenduo De Boa’s met daarnaast een zalmrokerij verzorgd door meester kok Ad Vijn. De maandagavond staat in het teken van de verzorging en op dinsdagavond is er een Franse pikante avond. Vervolgens zal op woensdagavond een wijnproeverij worden verzorgd door de hoofdsponsor Henri Bloem’s Wijnkoperij, waarbij de avond muzikaal zal worden omlijst door Lodewijk van der Linden. Met een feestavond op vrijdag 15 augustus, waarbij de muziek zal worden verzorgd door ‘Henk & Sabine’ en waarbij een verloting met fantastische prijzen centraal zal staan, zal het toernooi op zaterdag 16 augustus rond 17.30 uur feestelijk worden afgesloten, waarbij de winnaars in de diverse disciplines zullen worden gehuldigd. Van maandag t/m vrijdag kunnen de deelnemers ook genieten (tegen betaling) van diverse ALTA menu’s (Sonja de Jong) die dagelijks zullen worden aangeboden.

Open tennistoernooi op De Berg AMERSFOORT - Tennisvereniging ALTA organiseert van zondag 10 augustus tot en met zaterdag 16 augustus voor de vierde keer in haar bestaan het ‘Henri Bloem’s ALTA Open 50+ Toernooi’. In genoemde periode zullen zo’n 216 deelnemers van circa 20 verschillende tennisverenigingen uit de wijde omgeving gaan strijden om de onvergetelijke roem en zal naast tennis de sfeer, vriendschap en gezelligheid een belangrijke rol gaan spelen.

door Huub van Aerssen

Slotakkoord

Gezinus Kappe: ,,Dat een toernooi in deze opzet niet zonder financiële ondersteuning en de hulp van vele vrijwilligers kan worden gerealiseerd moge duidelijk zijn. Een woord van dank gaat dan ook naar de overige commissieleden, sponsors en diegenen die belangeloos meewerken aan het welslagen van het toernooi. Wij zijn er klaar voor!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie