‘Het hele plein kleurt roze!’

30 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Organisator Henk Hulshof van bar La Linea neemt samen met zijn vrouw Petra en Derk Koetje het voortouw om na de herstart voor de tweede keer Gaypride te organiseren: ,,Onze Amersfoortse Gaypride heeft er een paar jaar uitgelegen maar vorig jaar hadden we de herstart met zo’n 3500 bezoekers. Dit jaar is er veel meer publiciteit gemaakt, ondermeer in de landelijke gay-bladen en de Gaykrant waardoor we nu op zo’n 5000 bezoekers rekenen. Dit jaar ondersteunt de gemeente ons ook met een subsidie van 5000euro achteraf en alle café’s die bij de Vereniging Horeca Hof zijn aangesloten zullen de opbrengst van de taps aan het evenement storten. Naast grote sponsors als Grolsch/ Scheerder zijn er dit jaar ook veel kleine sponsors. We werken dit jaar met een begroting van zo’n 21.000 euro en ik denk dat we een mooi en vrolijk programma hebben neergezet voor een grote doelgroep.”

Organisatie verwacht 5000 bezoekers AMERSFOORT - Duizend roze ballonnen, roze gekleurde lantaarns en roze menu’s bij de restaurants op de Hof. Donderdagavond is het weer Amersfoort Gaypride met als topper de London Knights, de Engelse variant op de Chippendales. Mede door meer landelijke publiciteit worden zeker 5000 mensen verwacht.

door Hans Duijvensz

Hulshof is vooral blij met de London Knights: ,,Deze heren zetten altijd een spetterende show neer waarbij ze tot het gaatje gaan; we kregen een mailtje van hun management dat ze wel wilden langskomen en we hebben natuurlijk gelijk toegehapt. Deze show is de landelijke première in Nederland, want zaterdag zijn ze tijdens de Gaypride in Amsterdam te zien. Verder treden de Loving Angels op; dat zijn een aantal zeer schone dames en verder zal Willeke Alberti met haar band een mini-concert geven. Vooral Derk Koetje heeft vanuit de historie van Gaypride in Amersfoort een speciale band met haar opgebouwd en ze wilde dit jaar weer erg graag komen. Daarnaast zal er een modeshow met dames- en heren lingerie op de catwalk te zien zijn en zullen zanger Feestpeter en diverse DJ’s hun opwachting maken. Naast de optredens zal er ook dit jaar meer aandacht zijn voor informatie; onder de Waag zijn er stands van de GGD, Wham, Aids-Fonds en de Schorer Stichting.”

Henk Hulshof is ook tevreden over het feit dat Amersfoort in 2010 weer de roze zaterdag mag organiseren: ,,Dit geeft ons de mogelijkheid Amersfoort weer goed op de kaart te zetten; het is hier qua gayscène natuurlijk wat minder uitbundig dan in Amsterdam. Maar toch merk je dat er in Amersfoort veel animo is om dingen te organiseren. Van een afgenomen tolerantie naar homo’s merk ik zelf niet zo heel veel; ik heb het idee dat het hier op het plein nogal meevalt. We hebben komende donderdag niet extra veel politie maar de reguliere bikers en twee paarden zullen er zijn en we hebben zelf nog wat mensen om de artiesten te ondersteunen. We gaan er van uit dat het gewoon een vrolijk feestje wordt. We hopen ook op een origineel uitgedost publiek dat zich lekker laat meeslepen om eens gek te doen en zich helemaal uitleeft.”

u Van 20.00 - 24.00 uur op de Hof. Zie ook site www.gayprideamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie