Veel studenten ROC ASA op Dutch Open

16 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Twee beroepskrachten, Martin Kievits en Ron Maas, maken het team compleet. Het tweetal coordineert de werkzaamheden van de studenten die op diverse fronten zijn ingezet.

AMERSFOORT - De studenten van het ROC ASA zijn dit jaar nog nadrukkelijker aanwezig op het Dutch Open. Vorig jaar leverde de sponsor van het tennistoernooi nog een bescheiden aantal (30) medewerkers, dit keer pakte de regionale onderwijsinstelling met zo’n 85 scholieren veel groter uit.

door Balt Gmelig

,,Zestien leerlingen assisteren de groundsman,” vertelt Kievits, sinds 1 juli 2007 in vaste dienst van het ROC ASA als coordinator van het roosterbureau. ,,Daarnaast zijn tien man voor de bewaking ingezet en werken zes studenten die een opleiding schoonheidsspecialiste volgen, op Ladies Day. De rest van de studenten is als controleur ingezet, als begeleider in Kids Village en als enqueteur.”

Vrijwilliger

Kievits is geen onbekende op de Bokkeduinen waar het Dutch Open dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. De Amersfoorter startte in 2003 als vrijwilliger op het toernooi. ,,Omdat ik geinteresseerd ben in het wereldje van de topsporters en wel eens in de keuken van een topsportevenement wilde kijken, heb ik me destijds aangemeld. Twee jaar lang ben ik toen transportmanager geweest.”

Na die periode was Kievits drie jaar lang (2005, 2006 en 2007) niet meer betrokken bij het evenement. ,,Ik heb het zeker wel gemist. Ik vind het een leuk evenement.” Kievits reageerde ook positief toen de directie van ROC ASA hem vroeg om aan de editie van dit jaar zijn medewerking te verlenen. ,,Ik heb ook de werving gedaan. Alle klassen van de school ben ik ingegaan en ter plekke uitgelegd wat het Dutch Open inhoudt. Daarna heb ik meteen inschrijfformulieren uitgedeeld. Ik kreeg al snel 85 positieve reacties.”

Wisseldiensten

De 85 studenten zijn niet allemaal tegelijk aanwezig op het terrein aan de BW-laan, normaal de thuisbasis van rugbyclub Eemland, tennisvereniging Leusderpark en sportlokaal De Bokkeduinen.

Kievits: ,,We werken met wisseldiensten. Ongeveer 65 studenten zijn hier tegelijk actief. Daar hebben wij ook voldoende aan. Tot nu toe gaat het perfect. Volgend jaar wordt het toernooi begin mei gehouden. Dan zijn we van plan om op nog meer plekken studenten in te zetten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie