Eerste overwinning footballers Untouchables

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct bij de kickoff werd duidelijk dat het team er zin in had. Waar in het verleden door concentratiegebrek al snel tegen een achterstand werd aangekeken, waren de mannen nu scherp met maar één doel: winnen!. Ondanks het feit dat de Phantoms in het eerste kwart op een 0-6 voorsprong kwamen, bleef het Amersfoortse team in zichzelf geloven, wat in het tweede kwart werd beloond met een eerste touchdown van Peter van Rij, die daarmee zijn team weer op gelijke hoogte bracht (6-6). De poging om met een tweepunts conversie een voorsprong in de wedstrijd te nemen mislukte op slechts een paar inches van de goal line. Na de thee kwam er een nog meer gemotiveerder team uit de kleedkamer. Amersfoort dat zijn selectie de afgelopen weken zag groeien naar 25 spelers, begreep dat het tegen de verzwakte formatie uit Almere vandaag de kansen had om de eerste zo begeerde overwinning in de wacht te slepen.

AMERSFOORT - De American Footballclub ‘Untouchables’ schreef afgelopen zondag clubhistorie. In het treffen tegen de Almere Phantoms op het eigen sportpark Olympus, won het seniorenteam onder leiding van coach Ronald Eijkelboom en playing coach Peter van Rij met 20-13, waarmee de eerste overwinning in het nog jonge bestaan van deze vereniging een feit werd.

En graag ff mailen naar: g.brom@bdu.nl

Maar Almere dacht daar anders over en en geheel tegen de verwachting in kwamen de Untouchables wederom op achterstand (6-13). Maar daar waar in het verleden bij de Amersfoorters de kopjes naar beneden hingen, was er nu de drive om door te drukken en begon het team van Ronald Eijkelboom aan een indrukwekkende en memorabele inhaalrace. De offence deed het talrijk aanwezige publiek meerdere malen de handen ineen slaan met de ene na de andere prachtige spelvariant. Dat er een touchdown zou worden gescoord was duidelijk, de vraag was alleen wanneer? In het derde kwart was daar dan de verwachte aansluiting (12-13), waarbij ook de tweepunts conversie werd benut en Amersfoort voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding ging. Na nog een touchdown voor de thuisploeg (20-13) gooide de coach van Almere, wegens het niet meer beschikbaar hebben van voldoende fitte spelers, de handdoek in de ring, waarmee de eerste overwinning een feit was.