Schoolhandbal op niveau

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Al vroeg in de ochtend was het al een grote drukte op sportpark Zielhorst en hadden de verkeersregelaars de handen vol om een en ander in goede banen te leiden. In een ochtend - en een middagsessie werd er door de diverse leeftijdsgroepen in een poule systeem gespeeld en vlogen gedurende vele partijen de ‘sportvonken’ er af. Tineke Heijnders, mede belast met de algehele leiding: ,,Inmiddels alweer voor de 18e maal organiseren wij dit toernooi hier op sportpark Zielhorst. De edities daarvoor werden allen gespeeld op de toenmalige locatie van Fidelitas op het sportcomplex de Bokkeduinen. Ieder jaar krijgen we meer inschrijvingen wat betekent dat het toernooi leeft bij de scholen in Amersfoort. Zo’n 70 vrijwilligers, waaronder scheidsrechters, EHBO personeel, kantine personeel, parkeerwachten en de medewerkers belast met de wedstrijdleiding zijn al dagen in touw om een en ander vlekkeloos te laten verlopen. Daarnaast hebben wij al jarenlang de steun van de SRO en voetbalvereniging Cobu Boys, waarvan laatstgenoemde belangeloos het kunstgrasveld ter beschikking stelt. Grote klasse! Een plezier om deel te mogen uit maken van de deze geweldige en hardwerkende organisatie.”

Fulmen Fidelitas trotse organisator AMERSFOORT - Handbalvereniging Fulmen Fidelitas was afgelopen zaterdag op sportpark Zielhorst voor de 36e maal in successie de organisator van het inmiddels niet meer uit de Amersfoortse sportwereld weg te denken schoolhandbaltoernooi. Zo’n 12 basisscholen uit Amersfoort hadden in totaal 92 teams op de mat gezet, waardoor er vanaf 09.30 uur tot 16.00 uur op zowel minivelden als op de reguliere velden niet alleen maar werd gestreden om de te winnen prijzen, maar waar daarnaast vooral de eer en de onvergetelijke roem een grote rol speelden.

door Huub van Aerssen

Speelmomenten

Tijdens de ochtenduren van dit handbalspektakel was het de beurt aan de aller jongste handbalvedetten (groepen 3, 5 en 6) om hun vaardigheden ten toon te spreiden. Met verhitte gezichten en de wil om te winnen werd er geknokt tot het uiterste en lagen vaak vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Maar niet alleen de sporters, maar ook ouders, opa’s en oma’s en leraren spoorden de handbalhelden aan tot grote hoogte, waarbij het regende van de tactische en technische aanwijzingen. In hoeverre dit tot het gewenste resultaat leidde, vertelt het verhaal niet, maar een ding was duidelijk: Handbal schijnt ook ouderen te inspireren. Al met al een geweldig handbalevenement, waarop de organisatie van Fulmen Fidelitas best trots mocht zijn.

Uitslagen

Winnaars scholen per poule ochtend: Poule 1 gemengd: Aloysius 1. Poule 2: Vondel 2. Poule 3: Aloysius 4. Poule 4 jongens: Aloysius 1. Poule 5: Achtbaan 1. Poule 6: Vondel 2. Poule 7: Kameleon 2. Poule 8: De Border 3. Poule 9 meisjes: Aloysius 1. Poule 10: Tafelronde. Poule 11: Achtbaan 2.

Winnaars scholen per poule middag: Poule 12 gemengd: Aloysius 1. Poule 13: Achtbaan 1. Poule 14: Vondel 2. Poule 15: Achtbaan 2. Poule 16: Zevensprong. Poule 17 jongens: Aloysius. Poule 18: Zevensprong. Poule 19: Vondel 3. Poule 20 meisjes: Achtbaan 1. Poule 21: De Border en Poule 22: Vondel 3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie