Gemeenteraad tegen terras voor Café Hemels

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Een ruime raadsmeerderheid stemde dinsdagavond tegen een VVD-voorstel om Café Hemels zo snel mogelijk een vergunning te verlenen voor een terras aan de overzijde van de Langestraat. Alleen de BPA steunde het voorstel van de VVD.

door John Spijkerman

De horeca-gelegenheid had een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente voor een terras. Die aanvraag werd geweigerd met een beroep op de terrassennota. Daarin staat dat terrassen moeten grenzen aan de voorgevel. Op het huidige ‘terras’ van Hemels is slechts ruimte voor zes stoelen. Maar vóór het pand van Vögele en Matinique is wel ruimte voor een terras. Alleen grenst dat terrein niet rechtstreeks aan het café en dan mag er volgens de terrassennota geen terras komen. De gemeente was ook bang dat een terras voor Hemels aan de overzijde van de Langestraat de vrije doorgang voor hulporganisaties en voor het winkelend publiek zou belemmeren.

,,De gemeente moet meedenken met ondernemers, in plaats van ze tegen te werken’’, vindt VVD-fractievoorzitter Margot Cooijmans. In haar ogen is Café Hemels juist een voorbeeld van ‘vernieuwend ondernemerschap en een aanwinst voor de levendigheid in de binnenstad’. ,,Doe niet zo strikt met die regels.’’ Cooijmans wijst erop dat de gemeente werkt aan een nieuw inrichtingsplan voor de Langestraat en het horeca-beleid gaat wijzigen. In dat nieuwe beleid moet meer rekening worden gehouden met de wensen van ondernemers en publiek.

De gemeenteraad was niet overtuigd en vond dat de VVD te veel opkwam voor de belangen van één ondernemer. Jouw Amersfoort fractievoorzitter Barendregt sprak over ‘een vorm van cliëntisme die niet moet kunnen’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie