'Gun Café Hemels een terras'

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Café Hemels aan de Langestraat moet zo snel mogelijk een vergunning krijgen voor een terras aan de overzijde van het établissement, vindt de VVD. De horeca-gelegenheid had daarvoor een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente. Die aanvraag werd geweigerd met een beroep op de terrassennota. Daarin staat dat terrassen moeten grenzen aan de voorgevel.

door John Spijkerman

Op het huidige 'terras' van Hemels is slechts ruimte voor zes stoelen. Maar voor het pand van Vögele is wel ruimte voor een terras. Alleen grenst dat terrein niet rechtstreeks aan het café. En dan mag er volgens de terrassennota geen terras komen. Ook is de gemeente bang dat er met een terras geen vrije doorgang meer is voor de hulporganisaties en voor het winkelend publiek. Die vrije doorgang moet vier meter zijn. De eigenaars van Café Hemels hebbe gezegd mee te willen denken om binnen deze randvoorwaarden oplossingen te vinden.

,,De gemeente moet meedenken met ondernemers, in plaats van ze tegen te werken'', vindt VVD-fractievoorzitter Margot Cooijmans. In haar ogen is Café Hemels juist een voorbeeld van 'vernieuwend ondernemerschap en een aanwinst voor de levendigheid in de binnenstad'. Ze wijst erop dat terrassen het contact tussen mensen bevorderen en de sfeer in de stad verhogen. ,,Doe niet zo strikt met die regels,'' vindt Cooijmans. Ze wijst erop dat de gemeente een nieuw inrichtingsplan voor de Langestraat heeft aangekondigd en dat het horeca-beleid wordt gewijzigd. In het nieuwe beleid moet juist meer worden ingespeeld op de wensen van ondernemers en publiek. De VVD wil daar nu alvast een voorschot op nemen door mee te werken aan de terrasplannen van Café Hemels. Mochten andere horeca-gelegenheden in Amersfoort te maken hebben met soortgelijke problemen als die van Hemels, dan moeten ook zij terrasvergunningen krijgen. De gemeenteraad spreekt zich dinsdagavond over de kwestie uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie