Feest in winkelcentrum Schothorst

25 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Met vroeg tromgeroffel van showband Oranje uit Amersfoort werd zaterdag het vernieuwde winkelcentrum Schothorst ingewijd. Nieuwe bestrating en verlichting zorgen voor een frissere en ruimere opzet van het winkelcentrum. Wijkwethouder Luchtenveld verzorgde samen met Eliza Roemer, de nieuwe voorzitter van de winkeliersvereniging, de opening. Het feest was compleet met een midzomermarkt en optredens van Thomas Berge en zangeres Elize.

Thomas Berge zorgt voor veel publiek SCHOTHORST - ‘Amersfoort, hebben jullie zin in een feestje gooi die handjes dan de lucht in!!’ De Thomas Berge sjaaltjes gaan omhoog en de jonge zanger zet winkelcentrum Schothorst in vuur en vlam. Recente hits als ‘jij bent mijn leven’ en de nieuwe single ‘zonder jou’ worden enthousiast afgewisseld met Nederlandstalige medleys. Vooral de jonge meiden gillen voluit mee en een enkeling maakt een vreugdedansje. Thomas Berge geniet en paradeert als een echt podiumdier over het podium. Door het vele oranje van de fans en de wapperende vaantjes wordt het winkelcentrum voor even net zo sfeervol als een Zwitsers EK stadion.

door Hans Duijvensz

Nico van Gerven neemt na tien jaar afscheid als voorman van de winkeliersvereniging en hoopt dat C1000- eigenaresse Eliza Roemer de komende tien jaar gaat volmaken:,,Het winkelcentrum ziet er eindelijk goed uit; er is nieuwe bestrating en verlichting gekomen en speciaal voor mensen die slecht zien is er een looproute dicht langs de winkels. Ook voor gehandicapten zijn er extra parkeerplaatsen gekomen en zijn er schuine drempels aangelegd. We zijn ontzettend blij dat ook de overlast door de aanleg van de fietssnelweg nu voorbij is en zoals het winkelcentrum er nu bij ligt is het voor de komende jaren weer prima. Een gekoesterde wens voor een overkapping ligt nog in de ijskast mede omdat je rekening moet houden met de bewoners van de koopwoningen boven het winkelcentrum. Eigenaar ING heeft samen met de gemeente ervoor gezorgd dat er nieuwe bestrating werd gerealiseerd die goed binnen de afschrijving van de 20jaar oude bestrating paste. En voor de veiligheid denken we nog aan camera’s en we gaan, net als Emiclaer al heeft, op voor de eerste ster van het keurmerk veilig ondernemen.”

De nieuwe voorzitster van de winkeliersvereniging Eliza Roemer, tevens eigenaresse van de C1000, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: ,,Er zit nu een enthousiaste club winkeliers die ook allen lid zijn van de winkeliersvereniging en het aanbod is nu zeer compleet voor een wijkwinkelcentrum. Ook onze eigen C1000 is nu tot 22.00 uur ’s avonds open waardoor het in de late uren ook nog leeft. In het verleden gingen mensen uit de wijk vaak naar Emiclaer maar je ziet dat Schothorst nu weer meer publiek trekt. Er is voor de planfase ook erg goed overleg geweest met winkeliers en het wijkbeheer team en er is goed met onze wensen rekening gehouden. Van veel wijkbewoners krijgen we nu een pluim voor de vernieuwde supermarkt en de opknapbeurt van het binnenterrein.”

Naast de midzomermarkt zorgde kabouter Hans voor kindervertier, was er shantykoor Westenwind met meezingers en was er in Lijn 16, het jongerencentrum een programma met streetdance en panna.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie