Leden van moskeevereniging Masjid El Fath vergaderen over royement

25 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een algemene ledenvergadering van moskeevereniging Masjid El Fath zal zich waarschijnlijk zondag 6 juli uitspreken over het royement van Said El Hannaoui en Mimoun Lamrini. De mannen zijn uit de moskee gezet. Het moskeebestuur zegt dat zij zich bedreigend en intimiderend hebben gedragen.

door John Spijkerman

Op hun beurt beschuldigen de geroyeerde leden het moskeebestuur van dictatoriale neigingen. De twee beweren dat het moskeebestuur leden schorst die kritiek hebben. Ook wordt hen de toegang tot de moskee geweigerd. Het bestuur beroept zich op de interne reglementen van de vereniging. Conform de statuten van de moskeevereniging eisten El Hannaoui en Lamrini dat een algemene ledenvergadering het laatste woord zou hebben over hun royement. Vorige week gaf de rechtbank hen daarin gelijk. De rechter vindt dat alle bijna 700 moskeeleden daarvoor schriftelijk moeten worden uitgenodigd. Waar de bijeenkomst wordt gehouden is niet bekend, maar in ieder geval niet in de moskee.

Het moskeebestuur vindt het belangrijk is dat de rechter de ledenvergadering verplicht heeft gesteld. Het bestuur was bang voor ordeverstoring. ,,Als er ellende van komt, hebben wij ons best gedaan. Dan is het op het conto van de Nederlandse overheid’’, zegt een woordvoerder. Ondanks vertrouwen in een goede afloop van de stemming, is er ook scepsis bij een bestuurslid. ,,Het eindigt pas als meneer Mimoun en Hannaoui uit Amersfoort vertrokken zijn. Ze zullen er alles aan doen om deze moskee kapot te maken.’’

u Voor achtergrond pagina 17.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie