Charter voor Kruiskamp kan worden ondertekend

25 juni 2008 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Het college van B & W vindt dat het Rijk inmiddels voldoende financiële duidelijkheid heeft gegeven bij de plannen voor Kruiskamp. Daarom kan het Charter voor Kruiskamp worden ondertekend. In het Charter staat het Plan van Aanpak voor de wijk Kruiskamp. Met de ondertekening van het Charter, maakt Kruiskamp definitief deel uit van de veertig Vogelaarwijken.

De gemeente ontvangt een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro van het Rijk. Een bedrag van 1,55 miljoen euro is bestemd voor het Wijkactieplan dat is opgesteld voor Kruiskamp. Eerder wilde de gemeenteraad niet akkoord met het Charter omdat onduidelijk was wat de rijksbijdrage was voor de Krachtwijk Kruiskamp.

Minister Vogelaar wil de bewonersbetrokenheid versterken en heeft daar geld vooruit getrokken. Dat geld moet de gemeente Amersfoort samen met de bewoners besteden. Bewoners kunnen daarvoor hun ideeën aanleveren. 270.000 Euro is door het Rijk bestemd voor bewonersbudgetten in Kruiskamp. Daarnaast stelt het Rijk nog eens 900.000 euro beschikbaar voor bewonersbudgetten voor de hele stad.

De Amersfoortse woningbouwcorporaties kunnen de komende vier jaar jaarlijks tot 750.000 euro projectsteun ontvangen. De provincie Utrecht heeft twee miljoen euro voor Kruiskamp bestemd.

Met het tekenen van het Charter wordt de positie van Kruiskamp als Vogelaarwijk definitief bekrachtigd. Zowel gemeenten als corporaties kunnen dan een beroep doen op rijkssteun projectsteun. Daarmee kan een impuls worden gegeven aan Kruiskamp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie