Gestolen fietsen

20 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT – Op donderdag 19 juni werden vier fietsers aangehouden omdat zij op een (hoogst waarschijnlijk) gestolen fiets reden.

Rond 16.00 uur zagen agenten een fietser op het Kamp rijden. Hij viel op doordat het slot van de fiets was doorgeslepen. Bij controle van de fiets bleek die niet als gestolen te boek te staan. De fietser, een 15-jarige jongen uit Amersfoort, verklaarde de fiets voor beduidend minder dan de waarde op straat te hebben gekocht. Hij werd aangehouden voor heling en naar het politiebureau overgebracht. Rond 21.20 uur viel een fietser op de Kamperbinnenpoort op doordat hij met een fiets aan de hand liep, waarvan het ringslot was doorgezaagd. De fietser, een 23-jarige man uit Amersfoort, verklaarde de fiets enkele dagen daarvoor voor een tientje te hebben gekocht. Hij werd aangehouden voor heling. Rond 21.55 uur fietste een 26-jarige man uit Amersfoort met een damesfiets over de Liendertseweg. Hij werd gecontroleerd omdat de fiets niet was voorzien van een slot. Daarbij bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De Amersfoorter werd aangehouden. Rond 22.00 uur zagen agenten een 17-jarige fietser uit Amersfoort met een damesfiets over het Achter Davidshof rijden. De fiets was niet voorzien van een origineel slot en agenten zetten de bestuurder aan de kant. Daarbij bleek dat de framenummers waren weggekrast. De verdachte werd aangehouden.

Alle bovenstaande fietsen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal voor heling of diefstal opgemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie