Kantoor Stater hele week dicht

18 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dinsdag opnieuw metingen verricht. De meetapparatuur van het RIVM blijft tot vrijdag metingen in het hele gebouw doen. Stater zelf heeft twee onafhankelijke onderzoeksbureaus ingeschakeld. Grontmij doet onderzoek naar het functioneren van de bedrijfsinstallaties, de airco functioneert volgens hun naar behoren. Immolab doet onderzoek naar water en lucht. Stater betrok het pand aan het Podium ruim drie weken geleden. Er werken normaal 350 mensen en dat aantal zou nog uitgebreid worden. De juridische afdeling van Stater bekijkt hoe ze deze bedrijfsschade kan verhalen, maar Van Beek erkent dat dat lastig is zolang de oorzaak niet bekend is.

Brandweer rukt twee maal uit voor onderzoek VATHORST - De brandweer is dinsdagochtend voor de tweede maal uitgerukt naar het pand van Stater aan het Podium in Vathorst. Op één van de verdiepingen werd dezelfde zoetige lucht geroken als maandagmiddag, toen 25 mensen onwel werden. Woordvoerder Ingeborg van Beek van Stater vertelt dat alle 350 medewerkers tot en met vrijdag uit voorzorg thuis werken of op een andere locatie.

door Els Verbeek

De 25 medewerkers van Stater werden maandag in het calamiteiten-hospitaal UMC te Utrecht zijn opgenomen, zijn weer naar huis. Ze werden maandag onwel in het kantoorpand in Vathorst. Het pand werd rond het middaguur ontruimd, nadat medewerkers op een verdieping en in de kantine een vreemde weeïge zoete lucht roken. Ze hadden last van de misselijkheid, prikkelende ogen en luchtwegen. De brandweer vond maandag geen giftige stoffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie