RJ@Cooling klimaatbeheersing

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

RJ@Cooling werkt voor ondernemingen en particulieren. De Vries: ,,Steeds meer particulieren besluiten om een airconditioning te nemen. Naast een enkelvoudig systeem, plaatsen we ook regelmatig systemen die verwarmen bij kou en koelen als het warm is. Een dergelijk systeem is misschien wat duurder in aanschaf maar het energieverbruik is minder dan een op zichzelf staande CV installatie.”

Voor ondernemingen heeft RJ@Cooling een scala aan klimaatbeheersingmogelijkheden in huis. Zoals systemen waarbij de temperatuur in ieder kantoor afzonderlijk regelbaar is, afzuigsystemen voor bijvoorbeeld sportscholen of voor in de pantry, luchtgordijnen voor de detailhandel maar ook speciale systemen voor computerruimtes. ,,Computers zijn kwetsbaar, ze moeten zo goed mogelijk tegen temperatuurschommelingen beschermd worden”, vertelt De Vries “daarom plaatsen we in computerruimtes vaak geavanceerde systemen die naast koelen en verwarmen de lucht ook be- en ontvochtigen.”

Voor ondernemingen heeft de overheid ook nog een extraatje in petto: zij kunnen subsidie aanvragen bij de aanschaf van een duurzame energie-installatie. “Dat is zeer de moeite waard”, aldus De Vries “Het invullen en indienen is een fluitje van een cent en het scheelt je netto wel 11%. Altijd doen dus.” Mocht de aanschaf toch op grote financiële bezwaren stuiten dan is het ook altijd mogelijk om een systeem te leasen.

RJ@Cooling plaatst in principe systemen van alle merken. De Vries: “Onze huismerken zijn eigenlijk Mitsubishi en Fuiji. Maar wanneer een klant wat anders wil, is dat geen probleem. Voor alle leveringen en montages geldt overigens maar een wachttijd van twee hooguit drie weken.”

Het onderhoud van klimaatbeheersingssystemen is uitermate belangrijk. Wanneer de filters niet goed schoon zijn, krijgen schimmels en bacteriën toch weer een kans. Daarom heeft RJ@Cooling bij al de door haar geplaatste systemen een onderhoudscontract. Daarnaast is De Vries -bij nood- vierentwintig uur per dag oproepbaar bij storingen in kritieke ruimtes.

RJ @ Cooling

Breeland 51

3828 VC Hoogland

Telefoon: 033 258 9499

Fax: 033 258 9165

E-mail: info@rjcooling.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie