Vertrouwde opvang van kinderen

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Vraagouders zijn er genoeg, gastouders zijn lastiger te vinden. De Jong: ,,Veel vrouwen willen wel. Het daadwerkelijk aanmelden bij een gastouderbureau is blijkbaar toch een grote stap.” De Jong vermoedt dat angst voor het onbekende voor veel vrouwen een drempel vormt. ,,Je hoeft nergens over in te zitten’, benadrukt De Jong: “gastouderschap betekent niet dat je je complete huis moet verbouwen, een enorme papierwinkel moet verstouwen en ingewikkelde cursussen moet volgen.”

,,Je huis verbouwen, een van dingen waar potentiële gastouders bang voor zijn, valt best mee”, aldus De Jong. ,,Vaak hebben gastouders zelf kleine kinderen of hebben jarenlange ervaring en is er dus bijvoorbeeld al een traphekje of zijn de stopcontacten al afgedekt. Wij controleren de woning verder regelmatig op veiligheid en bij twijfel geven wij graag advies. Hierbij staat de veiligheid van de kinderen uiteraard voorop.” Naast opvang bieden in je eigen huis, kunnen gastouders er ook voor kiezen in het huis van de vraagouder op te passen. Deze constructie komt vooral voor bij grotere gezinnen. Een ander voordeel van CGOB De Herberg is dat zij de gehele financiële administratie voor hun rekening nemen. Via een (digitaal) urenregistratiesysteem kunnen zowel gast- als vraagouders de maandelijkse oppasuren bijhouden. De Herberg factureert dan uiteindelijk bij de vraagouders en zorgt voor tijdige uitbetaling.

De Herberg zorgt voor een goede match tussen beide gezinnen. Zo is er een uitgebreide kennismaking tussen de vraagouders en de potentiële gastouder, begeleid door De Herberg. Ook wanneer het gastouderschap “loopt” zijn er regelmatig evaluaties. Er wordt grote waarde gehecht aan de relatie tussen het gastouderbureau en de vraag- en gastouders. Korte open lijnen zijn nodig om de kwaliteit van de opvang zo optimaal mogelijk te maken.

CGOB De Herberg

Contact: Dominique de Jong

T: 033-4481918

E: dominiquedejong@cgob.nl

I : www.cgob.nl

AMERSFOORT - Gastouderbureau De Herberg is actief in Amersfoort en omstreken. Eigenaar Dominique de Jong is op zoek naar gastouders. En dan heel specifiek christelijke gastouders, want christelijke opvang is de belangrijkste pijler van De Herberg. ,,Vraagouders kunnen er van uit gaan dat onze gastouders actief Christen zijn. Samen uit de Bijbel lezen, naar christelijke feestdagen toeleven en het uitdragen van de christelijke normen en waarden’, zijn kenmerken van onze opvang”, vertelt De Jong.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie