Woningmakelaardij Schoeman in afgeslankte vorm verder

10 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LEUSDEN - De activiteiten van woningmakelaardij Schoeman in Amersfoort en Leusden worden in afgeslankte vorm voortgezet door directeur Fulco Hoekerswever. De naam Schoeman blijft gehandhaafd. Er verdwijnen drie arbeidsplaatsen en de vestiging in Leusden gaat dicht. In Amersfoort gaat Hoekerswever op zoek naar een nieuwe locatie voor de makelaardij, maar tot eind 2008 blijft Schoeman zitten aan de Utrechtseweg.

door John Spijkerman

De directie van de Schoeman Groep had vanwege financiële problemen uitstel van betaling aangevraagd voor de werkmaatschappijen Woningmakelaars, Bedrijfshuisvesting en Projectmakelaars. Om een doorstart van Schoeman mogelijk te maken werd eind vorige week het faillissement uitgesproken over de Schoeman Groep.

Hugo en Marnix Schoeman zetten met hun Schoeman holding de activiteiten voort van Schoeman bedrijfshuisvesting in onder meer Amersfoort. Daarnaast is er onder meer in Amersfoort ook een doorstart met Schoeman projectmakelaars & projectinitiëring. De activiteiten van woningmakelaardij bestaande bouw in Amersfoort en Leusden gaan naar de huidige directeur wonen van de Schoeman groep, Fulco Hoekerswever. Hij vertelt dat de inloopfunctie van het makelaarskantoor aan de Hamersveldseweg in Leusden komt te vervallen. ,,We gaan Leusden bedienen vanuit Amersfoort en proberen ergens in Leusden een etalagefunctie te handhaven.'' Het kantoor in Amersfoort blijft in ieder geval tot eind van dit jaar in gebruik.

Maar directeur Hoekerswever gaat wel op zoek naar een nieuwe locatie. ,,We hebben nu een ruimte van 400 m2 maar 100 tot 150 m2 is genoeg. Voor de klant verandert er niets'', verzekert hij. ,,De naam Schoeman blijft bestaan, De website blijft en we verrichten dezelfde diensten.''

Woordvoerder Luuk Dietz vertelde vorige week dat de problemen te maken hebben met een groeiend aantal aanbieders op de huizenmarkt. Daardoor staan de afsluitprovisies onder druk. De internationale hypotheekcrisis gaf de Schoeman Groep het laatste zetje. Volgens Hoekerswever draaide de vestiging in Amersfoort juist heel goed, maar lagen de problemen bij andere onderdelen van de Schoeman Groep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie