Nog geen 160.000 euro voor Mondriaanhuis

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De fusie van het Mondriaanhuis met Amersfoort in C mag niet worden opgehouden, maar de gemeenteraad wil niet zomaar akkoord gaan met de besteding van 160.000 euro voor een permanent bezoekerscentrum over het leven en werk van Piet Mondriaan in het Mondriaanhuis.

Het Mondriaanhuis had geld gekregen van de gemeente om een klimaatinstallatie aan te leggen. Van dat bedrag was 160.000 euro nog niet uitgegeven. Vanwege de fusie is de aanleg van een klimaatinstallatie in het Mondriaanhuis zelf niet langer noodzakelijk. Eventuele tentoonstellingen met werk van Mondriaan kunnen ook in de nieuwe, klimatologische tentoonstellingslocatie KadE op het Van Meursingterrein worden gehouden. B en W wilden het nog resterende bedrag van 160.000 euro gebruiken voor de herinrichting van het Mondriaanhuis, maar de gemeenteraad wil eerst praten over de besteding van het geld.

Het Mondriaanhuis gaat zich richten op de kunstenaar Mondriaan met een vaste expositie over zijn leven en werk en het Parijse Atelier. Daarnaast zal het Mondriaanhuis ruimte gaan bieden aan beeldend kunstenaars uit de stad en de regio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie