Opnieuw werkzaamheden aan tunnel Amsterdamseweg

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Binnenkort wordt er weer gewerkt in de tunnel aan de Amsterdamseweg. Van 21 juli tot en met eind augustus wordt ditmaal de tunnelbuis aan de zijde van verzekeringsmaatschappij De Amersfoortse in verband met werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. De Burger Partij Amersfoort (BPA) denkt dat de te verwachten verkeersoverlast aanmerkelijk kan worden beperkt door bij de werkzaamheden aan de tunnel te kiezen voor een 'twee ploegenaanpak'.

BPA-fractievoorzitter van Wegen denkt dat het werk met twee ploegen binnen 12 tot 14 werkdagen kan worden uitgevoerd. In de nu voorliggende planning wordt nog uitgegaan van 5 1/2 week. ,,De eerste groep werknemers begint om 06.00 uur tot ongeveer 13.00 uur en de tweede ploeg van 13.00 tot 22.00 uur'', stelt Van Wegen. Door de beton voor het weekend te storten, kan er meteen na het weekend weer verder worden gewerkt, denkt de fractievoorzitter.

Het college van b en w heeft de werkzaamheden met opzet gepland in de zomervakantie, omdat in deze periode een afname wordt verwacht van het verkeer. Toch gaan ook B en W er vanuit dat 'periodieke filevorming' op de Amsterdamseweg een terugkerende realiteit zal blijven. Het uitvoeren van de verkeerswerkzaamheden in een deel van de vakantie kost 15.000 euro extra. Toch blijven de totale kosten binnen het beschikbare budget.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie