MoleMann Mental Health Clinics

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

,,Onze kleinschalige opzet is geknipt voor mensen die ervoor terugschrikken een groots opgezet behandelcentrum te betreden”, begint Hartveld het gesprek: ,,De kleinschaligheid heeft ook nog een ander voordeel: korte lijnen en transparantie. Hier in huis zijn geen vergaderingen óver cliënten. Alles wordt besproken tijdens de behandeling mét de cliënt. Loop ik ergens tegenaan waar ik niet direct raad mee weet, dan haal ik er iemand bij met de juiste specialisatie.”

Een gesprek met een psychiater is regel bij het kennismakingsgesprek. Hartveld: ,,We steken hoog in. Ik hoef niet te vertellen hoe belangrijk een juiste diagnose is, het eerste gesprek telt zwaar. Ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. Het kan dus best zijn dat de psychiater er alleen bij de evaluaties weer aan te pas komt en deskundigen als een psycholoog of relatietherapeuten het voortouw nemen. Het kan ook gebeuren dat we iemand naar een andere zorginstelling sturen: neem bijvoorbeeld dyslexie, het onderzoek en de behandeling daarvan doen we hier niet.”

De betrokkenheid van dierbaren bij de behandeling is immens waardevol. ,,Dat ouders en vaak ook broers en zussen intensief bij de behandeling van kinderen worden betrokken is vanzelfsprekend”, legt Hartveld uit. ,,Maar ook voor volwassenen is het goed wanneer familie en vrienden mee komen. De cliënt moet tenslotte in de eigen omgeving weer goed gaan functioneren. Betrokkenheid van de belangrijkste personen in het leven is dan een goede steun in de rug bij het herstelproces.”

MoleMann behandelt een groot aantal psychische aandoeningen. Hartveld: ,,Bij kinderen moet je dan onder andere denken aan concentratieproblemen, angsten, agressief gedrag, eetstoornissen of kinderen die problemen in de omgang met leeftijdsgenoten hebben. Inzicht in het leven van het kind is voor de behandelaars noodzakelijk. Een goede samenwerking met de ouders is essentieel. Ook wanneer zij niet meer samenwonen”, aldus Hartveld. Het bezoek aan MoleMann wordt door iedere verzekeraar vergoed. Wel is er een verwijzing van de huisarts nodig.

u MoleMann Mental Health Clinics, Zielhorsterweg 55, telefoon: 033-489 0141, fax: 033-489 0142, e-mail amersfoort@MoleMann.nl, website www.MoleMann.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie