Cristal Cleaning stomerij

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Snelheid service en kwaliteit zijn de steekwoorden van de Cristal Cleaning Stomerij. Trouwjaponnen, feestkleding, regenjassen, dekbedden, gordijnen, vloerkleden alles wat gestoomd kan worden is welkom bij Cristal Cleaning en wordt in de vestiging zelf verwerkt. Alleen leer, suède en bont gaat naar een gespecialiseerde onderneming.

Van der Sluis: ,,Snelheid, dat is een van de voordelen van het ‘warme’ stomerij concept. Stel je hebt een begrafenis en je komt er vlak voor de tijd achter dat je kostuum er niet uit ziet. Geen probleem, als de nood aan de man is, dan kan ‘s ochtends gebrachte kleding ‘s avonds weer opgehaald worden.” Ook voor dekbedden en de hoezen van waterbedden heeft Cristal Cleaning een speciale snelle service in het leven geroepen: wie zijn spullen voor tien uur ‘s ochtends breng, kan er s’ avonden weer onder of op slapen en gegarandeerd zonder huisstofmijt.

Steeds meer kleding kan gewoon in de wasmachine. Toch ziet Van der Sluis nog genoeg redenen om naar de stomerij te gaan. ,,Voor een echt schoon kostuum ga je toch naar de stomerij”, aldus Van der Sluis: ,,En dan worden er ook voortdurend nieuwe producten op de markt gebracht zoals stoffen waarin metaaldraad verwerkt is, die kan je niet zelf schoonmaken.”

Op dit moment heeft Cristal Cleaning het druk met het stomen van winterkleding. Van der Sluis onderstreept het belang van het schoon wegleggen van winterkleding. ,,Denk niet dat de mot uitgestorven is”, waarschuwt hij, ,,het beestje is nog springlevend en is verzot op niet goed gereinigd textiel. Wassen is niet genoeg om motten te ontmoedigen, stomen wel. Na het stoomproces blijven de motten gegarandeerd weg.”

u Cristal Cleaning Stomerij

Emiclaerhof 148

033-4 56 33 91

AMERSFOORT - Stomerij Cristal Cleaning in Emiclaer is lid van een landelijke keten van ‘warme’ stomerijen. Warm dat betekent dat nagenoeg alle behandelingen in de stomerij zelf plaatsvinden. Eigenaar Aart van der Sluis heeft Emiclaer en omgeving al veroverd en hoopt nu hetzelfde te doen met de rest van de stad. Van der Sluis is al vanaf 1987 werkzaam in het stomerijwezen. ,,Het mooist van het vak is het redden van kostbare kleding”, vertelt hij: ,,Dat mensen hun dierbare maar vuile kleding brengen.”
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie