Druk op statenfracties bij kunstijsbaan

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De VVD denkt dat intensief overleg met Utrechtse statenfracties nodig is om ervoor te zorgen dat de provincie een flinke bijdrage levert in de aanleg van een kunstijsbaan in Vathorst. Gedeputeerde Anneke Raven zei eerder dat de provincie Utrecht geen miljoenenen euro 's gaat betalen voor de kunstijsbaan, omdat de provincie geen accommodaties subsidieert.

,,De statenfracties zijn positief over de ijsbaan'', zegt VVD-raadslid Henk-Jan Barske. ,,Maar er is nog geen geld voor geoormerkt.'' Barske denkt dat er nog wel wat masseerwerk nodig zal zijn. ,,Provinciale Staten wachten op een voorstel van Gedeputeerde Staten over de kunstijsbaan. Dit moet komen met de concrete invulling van de samenwerkingsagenda.'' Op die agenda staan allerlei projecten die diverse Utrechtse gemeentes bij de provincie hebben ingediend en waarvoor zij hopen op een provinciale subsidie. Voor de aanleg van de ijsbaan heeft de gemeente een bedrag van 7 miljoen euro gevraagd.

Mocht de provincie als financierder voor de kunstijsbaan wegvallen, kan het niet zo zijn dat de gemeente Amersfoort die baan er neer gaat zetten. ,,Het bedrag dat de gemeente betaalt, moet eindig zijn.'' Barske blijft optimistisch. ,,Als we als gemeente Amersfoort een positief signaal afgeven, komt ook de provincie over de brug. En het bedrijfsleven wil ook dat er wat concreets ligt.'' Barske hoopt ook op geld van de provincie Gelderland. Hij denkt dat de ijsbaan er op z'n vroegst in 2010 kan liggen. Omdat de ijsbaan in combinatie met het zwembad in Vathorst gebouwd zou moeten worden, kan het besluit niet eindeloos worden uitgesteld. ,,Er zal een keer een point of no return komen,'' meent Barske. Belangrijk is verder dat de exploitatie van de ijsbaan de gemeente niets mag kosten. ,,Het moet zichzelf kunnen bedruipen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie