Hofmans Art & ‘s Mile Photography

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Hofman belooft deelnemers een leuke en boeiende dag of dagdeel met historie, architectuur en fotografie in (middeleeuws) Amersfoort. Tijdens de stadswandeling vertelt Hofman over de architectuur van de historische gebouwen. Hofman: ,,Maar verwacht van mij geen historische rondleiding á la het Gilde. De nadruk ligt op fotografische technieken zoals perspectief, compositie, scherptediepte en opnametechniek. Ik leer de mensen kijken door de ogen van de fotograaf en geloof me, dat is heel anders dan wanneer je als toerist rondwandelt. Een fotograaf weet als geen ander een gebouw vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken en juist dan ontstaat dat originele beeld.”

De actieradius van Hofman beperkt zich niet tot de binnenring van Amersfoort, ook een wijk als Kattenbroek biedt architectonische uitdaging. ,,Ook wanneer een groep liever het avond- of ochtendlicht vangt, pas ik mijn schema daaraan aan”, vertelt ze. Hofman staat af en toe versteld van de kwaliteit van de gemaakte foto’s daarom organiseert ze ieder jaar een expositie met werk van haar cursisten.

u Art & ‘s Mile Photography, Utrechtseweg 93, 06 42416743, 033 4625506, www.eyes-on-amersfoort.nl.

AMERSFOORT - Eyes-on-Amersfoort is het adagium van fotografe Helen Hofman. Hofman verzorgt fotografische rondleidingen door Amersfoort. Tijdens een rondleiding laat zij amateurfotografen met cameraogen naar de gebouwen en hun omgeving kijken. Hofman startte haar rondleidingen in de steden Amsterdam en Utrecht. ,,Toen ik de historische binnenstad van Amersfoort ontdekte, was ik gelijk verkocht”, zegt ze. ,,Nergens zag ik zoveel middeleeuwse gebouwen op een kleine oppervlakte.”
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie