Woonwagenkamp mag blijven op De Isselt

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bewoners van het woonwagenkamp op De Isselt hadden al gezegd niet te willen verhuizen naar de Middelhoefseweg. De gemeenteraad wilde ook niet dat het woonwagenkamp verplaatst zou worden en inmiddels vindt het college van B en W eveneens dat het kamp op de huidige plek moet blijven. Op het kamp staan nu nog twaalf legale en twee illegale wagens. Woonwagenbewoners hadden aangegeven zich met hand en tand te zullen verzetten als ze moesten verhuizen.

door John Spijkerman

De gemeenteraad besloot in 1998 het tijdelijke woonwagenkamp De Birkt op te heffen. B en W wilden het kamp in 2004 verplaatsen naar de Middelhoefseweg, maar de gemeenteraad was het daar inmiddels niet langer mee eens. Op verzoek van de raad gingen B en W nogmaals kijken of het kamp op de huidige plek gehandhaafd kon blijven.

B en W dachten aanvankelijk dat verplaatsing van het woonwagenkamp nodig was om de herstructurering van het bedrijventerrein Isselt te kunnen doorvoeren. In het nieuwe bestemmingsplan wordt De Isselt bestemd voor zware industrie. Een woonwagenkamp zou daar niet inpassen, vond ook de provincie. De gemeente verwachtte forse schadeclaims van bedrijven als het woonwagenkamp op De Isselt zou blijven. Bedrijven zouden dan beperkt kunnen worden in hun milieurechten. Er werden bedragen genoemd tussen de 1,8 en 7 miljoen euro. B en W hebben inmiddels een nieuw onderzoek laten doen naar schadeclaims. Vanwege andere regelgeving lijkt het dat deze claims nu beduidend lager uitvallen en maximaal 950.000 euro bedragen. Ook denkt de gemeente dat de provincie het nieuwe bestemmingsplan niet langer zal tegenhouden.

Als het woonwagencentrum op de huidige plek blijft, moet er wel enkele renovatie-werkzaamheden (aanleg en verplaatsingen) gebeuren. De 900.000 euro die daarvoor nodig is, heeft de gemeente al eerder opzijgezet. De gemeenteraad moet zich nog over het voorstel uitspreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie