Jonge zwanen 'opgesloten' in de vaart

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

RUSTENBURG - Zes jonge zwaantjes zwemmen samen met vader- en moederzwaan in de vaart die parallel loopt aan de Van Randwijcklaan, tussen de houten Viking aan het begin van de wijk en het Vogelplein. Mevrouw van N. woont in de flat bij de Wiekslag die tegenover de vaart ligt en heeft gemerkt dat de zes zwaantjes de kant niet op kunnen, omdat de beschoeiing te hoog is.

,,Het is een beetje zielig als ik zie hoe de de ouderzwanen op de kant heen en weer lopen en de jonge zwaantjes niet de kant op kunnen. De zwaantjes komen de hoge kant niet op omdat ze veel te klein zijn.'' Hoe de dieren in de vaart terecht zijn gekomen, weet ze niet. Ze zwemmen er in ieder geval sinds woensdag. Het lijkt haar het beste dat de zes zwaantjes met de twee ouderzwanen worden verplaatst naar de vijver in het Waterwingebied die verderop ligt. ,,Voor de zwanen is dit territorium te klein.'' Intussen zwemmen vader en moeder zwaan rond hun kroost, op zoek naar voedsel. Blazend houden ze ongewenst bezoek op afstand.

Mevrouw Van N. heeft al geïnformeerd bij het Dierenasiel en de Dierenambulance hoe de zwaantjes verplaatst kunnen worden naar de veel grotere vijver, maar deze instanties konden haar niet helpen. Donderdagmorgen is ze bij het Meldpunt in het Wijkcentrum geweest. Daar werd haar beloofd dat het zou worden doorgegeven aan de gemeente. Nu maar hopen voor de zwanen dat ze binnenkort een nieuwe plek krijgen in de veel grotere vijver.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie