Bus Natuursteen naar nieuwe locatie

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

,,Compassie voor het natuurproducten, creativiteit, inlevingsvermogen en vakmanschap, daar draait het bij Bus om”, vertelt Alex: ,,We zijn begonnen met het maken van grafmonumenten daar kwam van lieverlee steeds meer interieurbouw bij. Op dit ogenblik is de verdeling ongeveer fifty-fifty.” Steenhouwen is nog steeds het ambachtelijke vak van vroeger, veel van de bewerkingen gebeuren met de hand of ten hoogste halfautomatisch. Alex: ,,Maatwerk is hier heel gewoon: wil je 38,75 centimeter dan is dat geen probleem.”

Bus natuursteen is een flexibel bedrijf met korte levertijden. ,,We hebben alles zelf in de hand”, vertelt Alex, ,,we streven naar maximaal twee, drie weken wachttijd, als het moet dan werken we ‘s avonds door. Af en toe is het zelfs klaar terwijl u wacht: wil iemand bijvoorbeeld enkel een dorpel of een vensterbank, dan maken we dat snel even tussendoor. Tijdens het bewerkingsproces is de klant van harte welkom om het ontstaan van zijn opdracht op de voet te volgen.”

Bij Bus Natuursteen worden alle soorten steen verwerkt. ,,De klant kan het krijgen zoals hij het hebben wil”, aldus Alex. ,,Al proberen we al te ‘wilde’ plannen wel af te remmen. Wij kennen als geen ander de eigenschappen van de verschillende steensoorten en de klant natuurlijk niet.” Voor de interieurbouw is kalksteen op dit moment favoriet en Alex legt uit waarom: ,,De steensoort is erg praktisch voor aanrechtbladen, tafels en tuinmeubilair of douchebakken. De steen is levend; bij het bewerken komen de aanwezige fossielen naar voren, ieder stuk is uniek.”

Grafmonumenten worden steeds persoonlijker, ook bij Bus Natuursteen. ,,Een klant die dat wil kan in de steenhouwerij de gewenste moedersteen aanwijzen, persoonlijker kan haast niet”, schetst Alex, ,,we kunnen hier ieder model maken en naast steen verwerken we ook materialen als glas.”

Bus is blij met haar nieuwe vestiging daarom schenkt het bedrijf een kunstwerk aan Amersfoort. Het kunstwerk is ontworpen door Theo van der Hoeven. Het is de bedoeling dat het bij basisschool De Vlindervallei geplaatst wordt.

u Bus Natuursteen BV, Nijverheidsweg-Noord 57, telefoon 033 461 31 09, fax 033 465 09 80, e-mail info@bus-natuursteen.nl, internet www.bus-natuursteen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie