Mondiale inspiratie bij De Ontdekking

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De tegenwoordige reiziger komt graag goed beslagen ten ijs. Was dat eerder voor het grootste deel voorpret. Vandaag de dag ziet de consument een goede voorbereiding vooral als nuttig en én tijdsbesparend. Van Helvoirt: ,,Als je je vooraf oriënteert, ga je op de plaats van bestemming recht op je doel af en dat scheelt tijd.”

Een bezoek aan De Ontdekking is meer en meer een must voor de globetrotters onder ons. De Ontdekking heeft een groeiend assortiment aan reisboeken, fietskaarten en autoroutekaarten in huis. Naast de landelijk routekaarten probeert Van Helvoirt ook zoveel mogelijk deelkaarten in het assortiment op te nemen. Wandelkaarten kunnen volgens hem beter ter plaatse aangeschaft worden. Van Helvoirt: ,,Daar is geen beginnen aan, dan ben je nooit ‘compleet’.” Overigens is het assortiment van De Ontdekking nu al zo breed geworden dat het ten koste gaat van de presentatie. Dit najaar gaat daarom het interieur van de winkel op de schop.

De Ontdekking heeft het grote voorrecht dat zij altijd de allernieuwste drukken op de plank heeft liggen. De winkel mag oude drukken inleveren. ,,Als reisboekenwinkel kan je je natuurlijk niet veroorloven ‘oud spul’ te verkopen”, meent Van Helvoirt. ,,We proberen verder alle reisgidsenseries compleet te hebben, dus alles van Dominicus, alle Lonely Planets.” Nog geen idee waar de reis naar toe gaat, ook dat is geen enkel probleem: de koffiecorner is een prima plek om alle bestemmingen te vergelijken.

De Ontdekking heeft nagenoeg de hele wereld in huis. Zelfs landen waar het toerisme nog in de kinderschoenen zoals Syrië, Irak, Afghanistan of Kirzigistan ontbreken niet. Naast de reisgidsen heeft winkel ook een aantal reisverhalen te koop, om, als het ware, de sfeer te proeven. Nederlandminners hoeven De Ontdekking zeker niet te mijden, sterker nog tijdens de vakantiemaanden staat de Benelux centraal.

Verrekijkers, sterrenkijkers en globes is een andere ‘poot’ van De Ontdekking. ,,Natuurlijk kan je prima zonder een verrekijker reizen”, glimlacht Van Helvoirt, ,,maar als je er een bij je hebt, gaat er een wereld voor je open.”

u Reisboekenwinkel de Ontdekking, Winkelpromenade Amicitia, Stadsring 166-168, telefoon 033 463 40 90, fax 033 463 40 88, e-mail contact@deontdekking.info, internet www.deontdekking.info.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie