Kunst bij Karin Schagen

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Met haar galerie wil Schagen anderen kennis laten maken met de diepere kunstbeleving. Schagen: ,,Ik heb de galerie expres laagdrempelig gelaten, geen poeha, gewoon aan huis. De galerie is alleen op afspraak te bezoeken. De bezoeker kan dus, in alle privacy, rustig de tijd nemen om alles in zich op te nemen.” De schilderijen in de galerie zijn niet alleen te koop, ze kunnen ook gehuurd worden. ,,Zie me als een speciale artotheek”, meent Schagen. ,,Door een schilderij te huren, kan je het eerst helemaal op je in laten werken voordat je überhaupt besluit om het aan te schaffen. Ik streef er na om bij mijn klanten–zowel particulieren, als bedrijven- alleen dat aan de muur te hangen wat de eigenaar/huurder echt iets brengt.”

Galerie Schagen opent met een tentoonstelling van de, in Amsterdam wonende, schilder Gerard van der Horst (Wolvega, 1955). De expositie omvat ongeveer dertig werken van deze abstracte schilder. ,,Zijn werken stralen eenvoud, rust en helderheid uit”, aldus Schagen. ,,Een dergelijk schilderwerk in je omgeving geeft je leven verdieping, het werk laat je je prettiger voelen. De schilderijen van deze schilder passen dan ook heel goed binnen de filosofie van mijn galerie. Van der Horst is altijd op zoek naar hoe het is. Hoewel zijn vormen heel duidelijk zijn, is ieder werk op zich nooit af. Maar een nederige daad om dichter bij het mysterie van het leven te komen.”

Voor wie benieuwd is naar Galerie Karin Schagen is er op zondag 25 mei een open dag. De Galerie is dan geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur, voor wie die dag niet kan; de schilderijen van Van der Horst blijven nog tot 13 juni hangen maar ook daarna is een bezoek aan de galerie de moeite waard.

u Galerie Karin Schagen

Weg van de Vrede 27

Amersfoort

06-49836981

AMERSFOORT - Galerie Karin Schagen, opent op 25 mei haar deuren voor het publiek. In het verlengde van haar praktijk voor persoonlijke groei heeft zij een deel van haar woning ingericht als galerie. ,,In mijn praktijk gaat het vaak over zingeving, kunstbeleving maakt daar onlosmakelijk deel van uit. De kunstenaar zelf beeldt gevoelens uit, de kunstkijker beleeft in het kunstwerk de eigen gevoelens. Er is dus een duidelijke link met mijn praktijk daarnaast heb ik zelf veel affiniteit met kunst en schoonheid’.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie