MIA wint verrassend van koploper

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Vooraf gaf niemand iets voor de kansen van MIA. Telstar stond soeverein bovenaan in de tweede klasse, terwijl de thuisploeg de laatste plaats deelde met DKOD. Bovendien eindigde de vorige ontmoeting tussen beide teams in een grote overwinning voor de Hoevelakers. ,,We konden dus lekker vrijuit spelen”, aldus Staal. Maar daarvan was in de eerste twintig minuten nauwelijks wat van te merken. MIA speelde verkrampt, maakte veel plaatsfouten en kreeg onnodig doelpunten tegen. Telstar strafte de fouten van MIA voordurend af en speelde volwassen naar een 1-6 voorsprong. En als de uitploeg niet ook nog drie strafworpen op rij had gemist, was het verschil waarschijnlijk onoverbrugbaar geweest. Nu kwam MIA nog voor rust beter in haar spel en bracht zij het verschil in doelpunten terug naar 3-7.

AMERSFOORT - Volkomen onverwacht versloegen de korfballers van MIA afgelopen zaterdag het veel sterker geachte Telstar uit Hoevelaken. Gaven de Amersfoorters de week er voor nog knullig een grote voorsprong weg, ditmaal knokten zij zich van een kansloze achterstand terug. Na een 3-7 ruststand domineerde MIA bijna de hele tweede helft wat resulteerde in een 10-9 overwinning. “ Een beloning voor het team dat ondanks tegenslagen in zichzelf blijft geloven”, vond een uitzinnige coach Coen Staal.

Geduldig

De tweede helft van dit treffen liet een heel ander spelbeeld zien. MIA scoorde snel achter elkaar tweemaal en Telstar bleek mentaal kwetsbaar. Hoewel MIA niet echt kon overtuigen bleef de ploeg geduldig naar goede kansen toespelen en ging steeds meer in een overwinning geloven. Coach Coen Staal die zijn ploeg voortdurend opzweepte, zag het team in korte tijd vijfmaal scoren. Doordat MIA maar liefst twintig minuten geen tegendoelpunt incasseerde, kwam zij na driekwart wedstrijd voor het eerst op een voorsprong. De wedstrijd was ten eigenlijk al gespeeld. Nog eenmaal kwam Telstar op gelijke hoogte, maar onmiddellijk scoorde MIA tweemaal en speelde daarna de wedstrijd eigenlijk vrij eenvoudig uit. Dankzij deze overwinning vergrootte MIA haar kans op handhaving in de 2e klasse. Staal: ,,Maar we blijven van wedstrijd naar wedstrijd leven.”