'Onvrede over inloopsessies gemeente'

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Burger Partij Amersfoort (BPA) is ontevreden over de manier waarop de gemeente inloopsessies over actuele onderwerpen organiseert voor belanghebbenden. De BPA-fractie constateert dat het 'Inloopmodel' als informatie- en consultatieverschijnsel in meerdere gevallen grote onvrede bij bewoners oproept. De partij heeft er vragen over gesteld aan het college van B en W.

Voorbeelden van bovengenoemde inloopsessies waren bijeenkomsten over de antennemast aan de Sportlaan in Hoogland, de bespreking van het GGD-ventilatierapport met Vathorstbewoners en de plannen rond de Hogewegzone in Schuilenburg. Bewonersklachten klagen onder meer over het gebrek aan open plenaire discussie over tegenvoorstellen van bewoners en het totaal ontbreken van schriftelijke verslaglegging.

,,Het bekritiseerde inloopmodel houdt in dat wijk- en buurtbewoners na een woordje van welkom worden doorverwezen naar verschillende plekken in de zaal waar ambtenaren en ingehuurde adviseurs klaarstaan om 'alle' vragen te beantwoorden,'' merkt de BPA op. De partij vindt dat dit inloop- en consultatiemodel een veel te eenzijdig karakter draagt, waarbij nadelen van beleid en inhoudelijke kritiek en tegenargumenten van bewoners onvoldoende aan bod komen.

Om de participatie en inspraak verder te verbeteren, organiseert de gemeente Amersfoort op donderdag 22 mei om 19.30 uur een grote stadsbijeenkomst over participatie in de Observant aan het Stadhuisplein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie