CDA en VVD willen toch hoger beroep zendlicentie

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - CDA en VVD willen dat de gemeente bij de Raad van State toch hoger beroep instelt over de procedure bij het verlenen van de zendmachtiging aan Omroep Amersfoort. Het doel van het hoger beroep is duidelijkheid te krijgen over de ontvankelijkheid van de gemeenteraad. Dit met het oog op verlenging van de zendlicentie in de toekomst. De afdeling Juridische Zaken van de gemeente Amersfoort schat in dat zo'n hoger beroep kansrijk is.

door John Spijkerman

Tegelijkertijd vragen de twee partijen het college met een notitie te komen over subsidie-afspraken met Omroep Amersfoort. CDA en VVD hebben hierover een voorstel ingediend voor de raadsvergadering van volgende week.

Eerder adviseerden zowel de gemeenteraden van Amersfoort als Leusden de zendmachtiging voor de lokale omroep te verlenen aan Eemstad RTV. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) trok zich niets van dat advies aan en koos voor voortzetting van de zendlicentie aan Omroep Amersfoort. Volgens het CvdM waren de gemeenteraden geen direct belanghebbenden in de kwestie en dus niet ontvankelijk.

De gemeenteraden gingen vervolgens tegen dit besluit in beroep bij de bestuursrechter. Zij vonden dat ze wel een rechtstreeks belang hebben bij de vraag wie de zendmachtiging krijgen. De bestuurrechter bevestigde vorige maand de eerdere uitspraak van het CvdM.

Het college van B en W wil nu een regeling treffen voor de tekorten van Omroep Amersfoort over 2007. Tegelijkertijd is er geld nodig voor nieuwe zendapparatuur. CDA en VVD willen dat het college een notitie schrijft waarin wordt ingegaan op de mogelijkheden Omroep Amersfoort verder te subsidiëren en de voorwaarden die daarbij een rol moeten spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie