Meer dan een kapper

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Ellen: ,,Denk overigens niet dat alleen senioren hoofdhuidproblemen hebben. We leven in een maatschappij vol stress. Steeds meer mensen hebben al op jonge leeftijd een slechte hoofdhuid. Door door te vragen en te analyseren, komen wij er vaak achter wat de diepere oorzaak van bijvoorbeeld roos is. Alleen dan kunnen we het probleem bij de wortel aanpakken.” Ellen geniet van het oplossen van huidproblemen: ,,Als je lang genoeg kapster bent, komen alle kniptechnieken soms wel twee keer langs”, vertelt ze. ,,Maar de huidwetenschap gaat steeds verder. Elke twee maanden volg ik een training en iedere keer leer ik weer iets nieuws, het houdt nooit op met de huid.”

Kappen doen ze natuurlijk ook bij MK Haarmode en kleuren, maar dan wel met een milieu- en haarvriendelijk product: Chi van Farouk Systems USA. De kleurpigmenten van dit merk zijn samengesteld op basis van kruiden en zijde. Ellen: ,,De kleuringen van Farouk zijn helemaal ammoniavrij. De houdbaarheid van de kleur is hetzelfde als bij andere kleuringen en Chi is ook 100 % grijsdekkend.”

MK Haarmode kleurt ook met het 100% natuurproduct Henna, en dat is wel heel bijzonder. ,,Ik denk niet dat er veel salons zijn die met Henna kleuren”, aldus Ellen. ,,Het is een heel bewerkelijk proces. Het houdt simpel gezegd een stoel twee uur langer bezet. Toch kiezen wij er voor om het wel te doen. Want Henna is het enige product wat werkelijk iets toevoegt aan het haar. Je kunt ook voor de kleurloze variant kiezen, dat werkt dan als een heel intensieve crèmebehandeling, goed voor haar én huid.”

MK Haarmode

Kapelweg 20

3818 BP Amersfoort

033 4615473

AMERSFOORT - Gezond haar groeit alleen op een gezonde hoofdhuid. Dat is het credo van MK Haarmode, Ellen en Carla te Kloese doen er dan ook alles aan om de hoofdhuid van hun klanten in een optimale conditie te brengen. Ellen: ,,Wanneer een klant niet lekker in haar vel steekt, dan merk je dat meteen. Daarom beginnen al onze behandelingen standaard met het wassen van het haar. Alleen dan krijgen we zicht op de hoofdhuid, kunnen we direct de conditie van huid en haar bepalen en ons plan trekken.”
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie