Wielerronde van formaat

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Zoals al vele jaren te doen gebruikelijk begon de Ronde van Hoogland afgelopen zondag met een criterium voor Amateurs B over een afstand van 50 km, waarbij 37 ronden dienden te worden afgelegd over het bochtige en lastige parcours in de straten van Hoogland. Van meet af aan aan werd er door de 60 renners, waaronder vele coureurs van de organiserende wielervereniging Eemland, hard gekoerst waarbij gemiddelden van boven de 40 km per uur werden gerealiseerd op dit moeilijke stratenparcours. Na zo’n 10 ronden te hebben gereden viel het veld uiteen en ontstond er een kopgroep van vijf renners die gedurende het verloop van de koers ook niet meer werden achterhaald. In een venijnige eindspurt ging na zo’n dik uur koersen de overwinning en de daarbij behorende wielerroem naar WV Eemland renner en Amersfoorter Richard Wagers.

Sterk bezette 18e editie Ronde van Hoogland AMERSFOORT - De 18e editie van de Wielerronde van Hoogland kenmerkte zich door een stralende zon en een sterk deelnemersveld bij zowel de Amateurs B als de Elite/Beloften. In deze laatste categorie ging de winst naar de 23-jarige Rob Disseldorp en moest meervoudig winnaar van deze ronde en favoriet Harskamper Marcel Alma, genoegen nemen met ‘slechts’ een tweede plaats.

door Huub van Aerssen

Elite/Beloften

Om 15.30 uur klonk het startschot voor een groot veld (120 renners) in de categorie Elite/Beloften en hadden inmiddels vele toeschouwers zich genesteld langs grote delen van het parcours. Ook in deze koers veel lokale wielerhelden, waaronder de Amersfoorters Mick en Kaj du Prie, Ivar Hartogs, Andras van Hoeijen en Hugo Kok. Daarnaast ook diverse favorieten voor de titel, waaronder veelvoudig winnaar van deze ronde, Marcel Alma van wielervereniging De IJsselstreek. Na zo’n 10 ronden koers ontstond er een kopgroep van vijf man te weten Marcel Alma, Rob Disseldorp, Dennis Luyt, Tim Nederlof (Harmelen) en Martin Kelderman (Barneveld en lid van WV Eemland). Door een ongelukkige val 20 ronden voor het einde van Nederlof en Kelderman, bleven Alma, Disseldorp en Luyt over om te gaan beslissen wie zich winnaar mocht gaan noemen van deze 18e editie. In een geweldige eindspurt was het uiteindelijk Rob Disseldorp die als eerste over de meet kwam en daarmee ook zijn eerste overwinning boekte. Zilver was er voor favoriet Marcel Alma die in de laatste ronde verkeerd schakelde en de winst aan zijn neus voorbij zag gaan. De derde podiumplaats ging naar de Haarlemmer Luyt. Hooglander Patrick Groenestein, de enige plaatselijke deelnemer, wist geen plaats te veroveren bij de eerste dertig. Een geweldige en goed georganiseerde Ronde van Hoogland, waar de belangstelling dit jaar nog groter was dan voorgaande jaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie