MIA in gevarenzone

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In het tweede deel van de veldcompetitie, dat afgelopen zaterdag begon, verloren de korfballers van MIA met 22-13 van DKOD uit Heelsum. Daarmee heeft MIA het zich niet makkelijker gemaakt. Bij winst zou de afstand tot de Heelsummers namelijk 4 punten bedragen, maar nu resteert een gedeelde 6e plaats met zeven punten voor beide teams.

Tussen het goede zaalseizoen (kampioen) en de eerste veldwedstrijd zaten maar liefst vijf weken. Die werden goed "opgevuld" met vijf oefenwedstrijden tegen op papier sterkere tegenstanders. Omdat MIA zelfs tegen eersteklassers schijnbaar moeiteloos won, sloop er mogelijk gemakzucht in het team. En dit gebrek aan strijdlust werd MIA afgelopen zaterdag fataal.

Niet thuis

De coaches hadden het team hier voor de wedstrijd nog op gewezen. DKOD zou zich - ondanks haar lage positie op de ranglijst - niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Als MIA daarom ook voldoende strijdlust aan de dag had gelegd, had de kwaliteit de doorslag gegeven. Maar MIA gaf niet thuis, vooral in de eerste helft. DKOD kreeg dan ook de kans zich in de wedstrijd te knokken en sloeg tien minuten voor rust het eerste gat van drie doelpunten. Die slag kwam MIA eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer te boven. De ruststand was met 13-7 alleszeggend.

Minstens gelijk

In de tweede helft kwam MIA duidelijk feller uit de startblokken. Doordat DKOD gewoon nog een stapje harder liep, hield zij echter het overwicht. MIA speelde met twee invallers. Mark Siderius was is vader geworden en werd verdienstelijk vervangen door Joachim Terra en Eline van Ballegoijen was geblesseerd en werd vervangen door Annemieke van den Bovenkamp. " Toch hoefden we het ons zelf niet zo moeilijk te maken," vond MIA coach Coen Staal. " De ploeg is technisch en tactisch best goed, maar moet helaas door dit soort tegenslagen leren dat werklust en strijdvaardigheid minstens gelijk moeten zijn aan die van de tegenstander. Liefst nog ietsje meer. Pas dan komen je kwaliteiten het beste naar voren. De afgelopen weken konden we dor allerlei oorzaken telkens maar met vijf mensen trainen en dat brak ons nu op."

In de gevarenzone

Hoewel MIA na rust uit een ander vaatje tapte, bracht dit geen soulaas meer. DKOD won eenvoudig met 22-13. Een teleurgestelde Staal: " Door dit verlies zitten we duidelijk in de gevarenzone van degradatie. We staan nu met 1 punt voorsprong op een voorlaatste gedeelde plaats met DKOD. De komende vijf wedstrijden moeten we vol aan de bak om het tij te keren. Het is zeker niet onmogelijk, maar dan zal de ploeg op de trainingen en in de wedstrijden moeten laten zien dat zij de tweede klasse waardig zijn. " Lichtpuntje was nog wel dat Harmen van Schaik na een paar maanden herstel van een knieblessure zijn rentree maakte en een fitte en gedreven indruk achterliet. Doelpunten MIA: Matthijs Jongeneel en Remco van Woudenberg 4, Annemieke Dijkstra en Harmen van Schaik 2 en Maurice van Rossum 1.