Hockeydames op de goede weg

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Een op voorhand interessant hockeytreffen tussen de nummer vier (Apeldoorn) en de nummer vijf (AMHC) uit de eerste klasse. AMHC behaalde de afgelopen weken goede resultaten en was er natuurlijk op gebrand om naaste concurrent Apeldoorn in het lijstje van verliezende ploegen te gaan opnemen. Met vijf wissels op de bank bij het team van de Amersfoortse coach Hien The, die steeds meer en beter tot succes weet te komen, begon Amersfoort wat behoudend aan de wedstrijd en liep de eerste vijf minuten continu achter de feiten aan. Pas daarna leek AMHC wakker geschud, speelde meer en meer op de aanval en kreeg in de 9e minuut de eerste strafcorner toebedeeld die door Britt Dorrestein met gevoel werd binnengeslagen (1-0). Nog geen minuut later bij een volgende Amersfoortse aanval viel het tweede doelpunt dat wederom vanuit een strafcorner werd verzilverd door Britt Dorrestein (2-0). Apeldoorn kwam er vervolgens niet meer aan te pas en met een 2-0 voorsprong op het scorebord klonk het rustsignaal van het goed leidende scheidsrechtersduo. Na rust een in eerste instantie agressief spelend Apeldoorn, dat met man en vooral macht probeerde om de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Maar wat Apeldoorn ook probeerde, het liep veelvuldig stuk op de goed spelende Amersfoortse verdediging, zag doelvrouwe Eva Mol uitstekende reddingen verrichtten en voerde strafcorners uiterst schlemielig uit. Amersfoort daarentegen varieerde goed, speelde geconcentreerd en wist in de 12e minuut een strafcorner af te dwingen die door Anneloes Tervoert fraai werd ingeslagen (3-0). In de resterende tijd werden vele Amersfoortse kansen niet benut en kwam Apeldoorn niet verder dan tot aan de cirkel. Met een verdiende 3-0 overwinning liet AMHC zien dat het zich op de goede weg naar boven beweegt en naderde Apeldoorn tot op twee punten op de ranglijst.

AMERSFOORT - De hockeydames van de Amersfoortse Mixed Hockey Club zetten ook afgelopen zondag het goede spel van de afgelopen weken voort en wonnen overtuigend van een fysiek sterk spelend Apeldoorn. Op het eigen sportpark Birkhoven behaalde het team van coach Hien The een meer dan verdiende 3-0 overwinning.

Heren AMHC - VVV (2-1)

Het verschil tussen de heren van AMHC en VVV was afgelopen zondag Amersfoorter Bjorn Kellerman die met fabelachtige passeerbewegingen en twee doelpunten tot man of the match kon worden betiteld. Hij draaide nagenoeg alleen de verdediging van VVV helemaal dol en vormde de basis van de overwinning. Na ongeveer 10 minuten liet hij met een van zijn draaibewegingen de VVV goalie volkomen kansloos (1-0). Lang kon Amersfoort niet genieten van die voorsprong, want kort daarna tekende VVV de 1-1 aan. Amersfoort bleef wel kansen scheppen door acties van o.a. aanvoerder Bo The en Philip Engelkens, maar scoren was er de 1e helft niet meer bij. Na 10 minuten in de tweede helft de 2e treffer van Kellerman die zijn directe tegenstander fraai passeerde en de 2-1 aantekende. Nadat Pieter Manden een strafcorner miste en Engelkens nog eens over de bal maaide, floot de scheidsrechter af en waren de punten voor Amersfoort in de pocket.