Tennissers ALTA 1 delen punten

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct bij aanvang van de eerste twee damesenkels werd duidelijk dat het een enerverende tennisdag zou gaan worden met twee teams die bijzonder aan elkaar waren gewaagd. In het eerste damesenkel speelde ALTA coryfee Stephanie Gehrlein tegen Desirée Bastianon. Er ontwikkelde zich een waar tennisgevecht waarin Gehrlein maar met moeite de eerste set wist te winnen (6-4). Bastianon kwam in de tweede set op een 3-0 achterstand, waarbij de zaak leek te zijn beslist in het voordeel van ALTA. Maar niets was minder waar. Bastianon knokte zich terug in de wedstrijd en na een spannende set die eindigde in een tiebreak ging de winst in die tweede set naar Shot en moest een derde beslissende set matchwinst gaan bepalen. Na meer dan twee uur zwoegen trok Amersfoort speelster Gehrlein daarbij aan het langste eind, won de set (6-4) en ook het punt voor ALTA. In het tweede damesenkel stond Lotty Seelen tegenover de Duitse Beermann. Al snel bleek dat Beermann een maatje te groot was voor een dapper vechtende Seelen. Na een tweetal breaks in de eerste set ging de setwinst met 3-6 naar de speelster van Shot. In de tweede set eigenlijk een gelijk beeld, waarin Seelen steeds achter de feiten aanliep en niet bij machte was om de goede passeerslagen en het aanvallende geweld van Beermann het hoofd te bieden. Met 4-6 ging ook die set en het eerste punt naar Shot, dat daarmee de stand gelijk trok (1-1).In de daaropvolgende herenenkels was er winst voor het thuisspelende ALTA. In het 1e herenenkel behaalde Elsner een klinkende zege tegen Zeist speler Philippe Niewerth (6-0 en 6-4) en in het 2e herenenkel was Amersfoorter Steven Korteling heer en meester (behoudens de eerste set) tegen Michal Nevreda (6-7, 6-1 en 6-2), waardoor de tussenstand op dat moment 2-1 was in het voordeel van ALTA. In de daarop volgende beide dubbelspelen (herendubbel en vrouwendubbel) werden de punten gedeeld. De dames combinatie Gehrlein/Seelen verloor in een driesetter van het sterke Zeister duo Bastianon/Beermann (3-6,6-1 en 2-6) en het herendubbel werd een eenvoudige zege voor het Amersfoortse koppel Elsner/Ebrahimzadeh (6-4 en 6-4). Met nog twee mixed dubbels voor de boeg stond Amersfoort daarmee op een verdiende 4-2 voorsprong en behoorde winst zeker tot de mogelijkheden. Maar de laatste twee mixed dubbels maakten voor ALTA aan de winstdroom een einde. In de eerste mixpartij gingen Gehrlein en Ebrahimzadeh in een ware thriller in drie sets (6-2,5-6 en 6-7) onderuit tegen het krachtige duo Bastianon/Nevreda. En ook het tweede mixdubbel ging voor Amersfoort verloren. In wederom drie sets ging de winst naar Beermann/Niewerth tegen Seelen/Jeroen van den Hoek (6-1,3-6 en 6-7) en dus een 4-4 gelijke eindstand.

Amersfoortse hoofdklasser in vorm AMERSFOORT - Op het zonovergoten tennispark van TV ALTA behaalde het eerste gemengde team van genoemde vereniging afgelopen zondag een verdiend gelijkspel tegen streekgenoot Shot uit Zeist. Na een dag vol met fraaie tennismomenten deelden beide teams de punten (4-4) en kon coach Ron Timmermans met zijn team (ondanks een viertal verliespunten) terugblikken op een goed resultaat.