Puntverlies dames ASC ‘91

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

Aan het weer lag het zeker niet afgelopen zondag. Een heerlijk lente zonnetje en nauwelijks wind waren ideale omstandigheden voor een leuk potje handbal. Ook aan belanstelling hadden de dames niets te klagen, want vele supporters waren naar het park gestroomd om de meiden een hart onder de riem te steken. ASC‘91 begon gretig aan de wedstrijd en na een schot op de paal, viel in de vijfde minuut de eerste treffer voor ASC door een doelpunt van Petra de Groot. Het tweede team van Wasmeer, met veel routine in de ploeg liet echter niet lang op zich wachten en kort na de openingstreffer viel de gelijkmaker. Gedurende nagenoeg de gehele eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was er van enig niveauverschil nauwelijks sprake. Bij Amersfoort stond Natascha Kroonenberg in die fase goed te keepen en stopte diverse gevaarlijke schoten van Wasmeer. Na doelpunten van Helma Gerth en Petra de Groot in de laatste minuten van de eerste helft, klonk na dertig minuten speeltijd het rustsignaal en keek ASC ‘91 tegen een verdiende 4-2 voorsprong aan. Wat Wasmeer in de theetijd heeft afgesproken, is niet bekend, maar het kwam als herboren het veld weer op. Speelde vervolgens in hoog tempo en liet Amersfoort nauwelijks tijd om op adem te komen. Al vrij snel werd de voorsprong van ASC teruggebracht tot een gelijke stand en bleef Wasmeer de druk er op houden. Wederom golfde een groot deel van de tweede helft het aanvalsspel heen en weer en bleef ook de stand in evenwicht. In de 25e minuut leek bij Amersfoort de koek op en nam de tegenstander kort voor het eindsignaal een 8-10 voorsprong. ASC ‘91 slaagde er in de korte nog resterende tijd niet meer in om langszij te komen en ondanks een treffer in de laatste minuut van de wedstrijd (9-10) was verlies voor Amersfoort niet meer af te wenden. Zeker op basis van de tweede helft een verdiende zege voor de geroutineerde ploeg van Wasmeer, dat niet allen twee punten in de zak stak, maar tevens ASC afloste als koploper in de derde klasse.

Amersfoortse handbalsters niet meer aan kop AMERSFOORT - Het eerste dameshandbalteam van ASC ‘91 verspeelde afgelopen zondag kostbare punten. Op het eigen terrein aan de Parelhoenstraat was tegenstander Wasmeer de Amersfoortse meiden te slim af. Met 9-10 ging ASC er af en moest naast verlies ook de koppositie in de derde klasse prijsgeven, die werd overgenomen door datzelfde Wasmeer.

Dames LHV - Fulmen Fidelitas (10-10)

In deze streekderby deelden beide ploegen de punten. Op het terrein aan de Bavoortseweg, het domicilie van het Leusdense LHV, kon Fidelitas niet echt grip op de wedstrijd krijgen en mocht blij zijn met dat punt.