Onnodig verlies honkballers BSC Quick

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

Het zag er eigenlijk in de beginfase van de wedstrijd best wel goed uit voor Quick, dat na het spelen van drie innings zelfs op een 3-1 voorsprong kwam te staan tegen de sterk spelende Knickerbockers. Maar vanaf de vierde inning kreeg de wedstrijd een heel ander verloop en bogen de gasten uit Soest de Amersfoortse voorsprong in tijd van twee innings om in een 3-6 achterstand. Die mentale dreun kwam Quick eigenlijk in de resterende innings niet meer te boven. Knickerbockers scoorde weliswaar ook niet meer, maar consolideerde op uitstekende wijze de voorsprong van drie punten. De eindzege was dan ook voor het team uit Soest meer dan verdiend. Een duidelijk ontevreden coach Edward Spanner: ,,Het ging absoluut niet goed vandaag. De spelers waren niet scherp genoeg en aan slag werd zeker niet het niveau gehaald van de week er voor. Niet alleen onervarenheid, maar ook mentaliteit en motivatie ontbraken voor een deel in deze wedstrijd. En zonder die speerpunten ga je het absoluut niet redden.” Na twee wedstrijden staat Quick nu op een vierde plaats in de vierde klasse B.

AMERSFOORT - Het eerste honkbalteam van Quick speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de streekderby tegen Knickerbockers uit Soest. In tegenstelling tot winst van de week er voor (39 punten!), was er nu zuur verlies en werd het team van coach Edward Spanner met 3-6 van het veld gestuurd.

door Huub van Aerssen

Dubbele winst voor softbal dames BSC Quick

In het softbal wonnen de dames van BSC Quick afgelopen zondag op sportpark Dorrestein het dubbel tegen Tex Town Tigers uit Enschede. Een niet onbekende tegenstander voor de Amersfoortse dames, daar vorig seizoen maar net degradatie kon worden voorkomen tegen deze tegenstander. De eerste wedstrijd ging met 10-9 naar Quick en de tweede wedstrijd wat later in de middag werd gewonnen met 6-2. Het eerste treffen kende een grillig verloop, waarin Amersfoort op een 1-9 achterstand kwam, maar deze achterstand in de laatste inning wist om te buigen in een uiteindelijke 10-9 voorsprong. Door deze twee overwinningen staat Quick aan het begin van de competitie al ruim bovenaan in de tweede klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie