AVV Keistad eerste divisionist

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

Maar alvorens de feestelijkheden uitbraken, moest er eerst nog even worden afgerekend met Irene, dat niet naar Amersfoort was afgereisd om er een gezellig avondje van te maken. AVV Keistad moest van meet af aan vol aan de bak en ging in de eerste set met 27-29 naar de kant. In de daaropvolgende set leek Amersfoort over de ergste schrik heen en na lange tijd gelijk op te hebben gespeeld, sloeg Keistad toe en won de tweede set dan ook met 25-19. Wie dacht dat Irene het daarna wel geloofde, zat helemaal mis. Met tomeloze inzet en goede aanvallende acties werd Keistad teruggedrongen en ging in een uitermate spannende set de winst naar Irene (24-26). De vierde set kende nog meer spanning en het publiek en spelers genoten met volle teugen. De uiteindelijke 25-21 setwinst voor Keistad had een gelijke tussenstand (2-2) tot gevolg en dus een vijfde beslissende set. Een kampioen waardig werd de laatste set van de wedstrijd en de competitie een prooi voor AVV Keistad, dat na ruim twee uur volleybal eindelijk kon gaan genieten van de feestelijkheden rondom het kampioenschap. Uit handen van AVV Keistad voorzitter Gerard Berculo, ontvingen coach en spelers naast bloemen de Keistad pet en bedankte Berculo het team voor de geleverde prestaties. De scheidende coach Olaf Ratterman ontving van zijn spelers het Keistad wedstrijd shirt met daarop vermeldt ‘1’ en ‘OLAF’ en na zijn betoog, waarin hij een ieder dankzegde voor een tweetal prachtige jaren bij een schitterende club, kon het feest beginnen en stortte een ieder zich op het rijkelijk aanwezige gerstenat. Ratterman: ,,Mijn eerste senioren kampioenschap en dan ook nog bij zo’n geweldige club als AVV Keistad. Werkelijk geniaal!” Voorzitter Gerard Berculo: ,,We zijn momenteel met een nieuwe trainer in gesprek en hopen een en ander op korte termijn af te ronden.” Tot slot aanvoerder Michiel Bakker: ,,Na een aarzelend begin hebben we een goede reeks wedstrijden neergezet, die uiteindelijk uitmondden in een kampioenschap. Chapeau voor het gehele team! Het zal moeilijk worden om nieuwe spelers naar ons toe te halen, maar aan de andere kant hebben we de nodige talenten in huis die deze avond ook hun intrede in het team hebben gedaan. We zitten boordevol ambitie, waarbij komend seizoen duidelijk in het teken zal staan van handhaven in de 1e divisie. Een niveau hoger is zeker niet eenvoudig, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Volleybalheren sluiten seizoen waardig af AMERSFOORT - Het kersverse kampioensteam van volleybalvereniging AVV Keistad, sloot de laatste competitiewedstrijd tegen Irene af met een zwaar bevochten 3-2 zege (zoals het een champ betaamt) . Na afloop van de wedstrijd werd de ploeg van coach Olaf Ratterman gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de 2e divisie en konden de vele supporters hun helden eindelijk de hand schudden.

door Huub van Aerssen

Heren Atalante - Forza Hoogland (3-2)

De volleybalheren uit Hoogland konden ook in de laatste wedstrijd van dit seizoen niet tot winst komen. Voor beide teams was het een wedstrijd waar eigenlijk niets meer op het spel stond, wat inhield dat er vrijuit kon worden gespeeld. Forza Hoogland startte overtuigend in de eerste set, kwam tot twee keer toe ruim op voorsprong, maar verzuimde om het af te maken. Het was dan ook Atalante dat met 25-21 de setwinst naar zich toe trok. In de tweede set een nagenoeg gelijk beeld, waarbij Hoogland met prima spel weer enkele punten uitliep, maar wat dan weer werd gevolgd door een scala aan fouten, waardoor de ploeg uit Vinkeveen steeds weer wist terug te komen. Toch bleven de Amersfoorters dit keer wel bij de les en ging de set dan ook met 22-25 naar Hoogland. In de derde set liep het spel lange tijd gelijk op, waarbij Atalante geleidelijk aan steeds beter begon te verdedigen en waarbij Forza steeds meer moeite kreeg om de aanvallen af te ronden. Het spel van Forza werd er dan ook niet beter op, wat tot gevolg had dat Atalante makkelijk naar setwinst kon spelen (25-21). Toch kende Hoogland in de vierde set een opleving, waarbij het duidelijk het betere van het spel had. De foutenlast werd teruggebracht en met een goede service druk pakte Hoogland de set met 19-25 en moest een vijfde set beslissen over winst of verlies. Atalante ontpopte zich in die set als het team met de meeste lef. Het pakte een voorsprong van een aantal punten en liet ook niet meer toe dat Forza Hoogland daar nog iets tegen kon doen. Met 15-12 ging derhalve niet alleen de set, maar ook de partijwinst naar de ploeg uit Vinkeveen. Voor het team van coach Jan Visser wederom verlies in een uitwedstrijd. In deze competitie wisten de Hooglanders slecht driemaal een uitwedstrijd te winnen, wat zeker niet sterk te noemen is. Met een vijfde positie op de ranglijst in de eerste klasse sloot Forza Hoogland het seizoen naar verwachting af.

Dames Afas-Leos - Forza Hoogland (0-4)

In de laatste wedstrijd van het seizoen slaagde het Forza team van coach Harry van Surksum er net niet in om het kampioenschap in de promotieklasse te behalen. Voor Forza Hoogland resten nu de promotiewedstrijden die waarschijnlijk op 7 mei zullen worden gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie