Restaurant de Monnikendam uniek

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

De ambiance van De Monnikendam is onvergelijkbaar mooi, binnen de eeuwenoude muren is een gezellig, hartelijk, intiem en bijzonder sfeervol restaurant. In de beide torenkamers, de Riddertoren en de Watertoren, kunnen respectievelijk twaalf en achttien gasten dineren, in de aangrenzende salon zijn nog eens dertig zitplaatsen. Jos: ,,De Salon is twee jaar geleden aangebouwd. Omdat het aanzicht van het historische monument niet veranderd mag worden, is voor deze aanbouw het talud weggraven. Het resultaat is een bijzonder sfeervolle serre met een schuifpui naar ons terras. En niet zo maar een terras”, gaat Jos verder, ,,je zit aan het water en hebt een schitterend uitzicht op de eeuwenoude binnenstad.”

Bijzonder aan De Monnikendam is ook dat het restaurant haar eigen aanlegsteiger heeft, waar de boten van ‘de Waterlijn’ kunnen aanmeren voor een bezoek aan het restaurant. In mei gaat de Monnikendamse picknickboot varen. Naast restaurant en historisch monument heeft De Monnikendam ook nog een andere functie: het is een erkende trouwlocatie. Het terras en de nissen worden veelvuldig benut voor het houden van de huwelijksceremonie. De beide torens en de Salon zijn zeer geschikt voor gezelschappen. De Riddertoren (met open haard) is zelfs voor twee personen tegen een apart tarief te reserveren, voor speciale gelegenheden.

Anders dan de locatie doet vermoeden, zijn de prijzen bij De Monnikendam gemiddeld. Jos: ,,We zijn er voor iedereen, ons wisselend maandmenu van drie gangen, kost bijvoorbeeld € 32,50. Ons restaurant biedt een goede prijs-kwaliteit verhouding, de gerechten zijn smaakvol zonder extravagant te worden. De à la carte kaart wisselt iedere kwartaal, het karakter van de gerechten is Frans-Internationaal. Speciaal is wel onze wijnkaart. Bij restaurant De Monnikendam staat een vriendelijk en attent team voor u klaar om u een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen”, aldus Jos.

Sinds kort verzorgt de Monnikendam vergaderingen voor gezelschappen tot 15 personen

u Restaurant De Monnikendam, Plantsoen Oost 2, telefoon 033-4656690, website www.demonnikendam.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie