Feest in Hooglanderveen na promotie naar vierde klasse

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

Een enkeling dacht voorafgaande het treffen met HDS stiekem aan het kampioenschap, maar wie had verder gedacht dat een dergelijke apotheose zich zou voltrekken met het einde van de competitie in zicht? Faja Lobi stuntte echter, en hielp de Veners indirect aan promotie naar de vierde klasse. Na het debacle van vorig jaar, toen de geelblauwen promotie in de slotminuten van het beslissingsduel met VVZA misliep, was er nu wél feest in het dorp.

Na het laatste fluitsignaal was het ijsberen geblazen voor de Veners. Saestum - Faja Lobi was een kwartiertje later begonnen, waardoor het nog allerminst zeker was dat de laagvlieger uit Utrecht de punten definitief binnen had. Clubicoon Ronald Schimmel hield de selectie en meegereisde supporters op de hoogte via de telefoon. Middels een luidspreker kon iedereen meeluisteren. Dat maakte het er alleen maar spannender op voor de dorpelingen, want Schimmel houdt wel van een dolletje op z’n tijd en gaf op bloedstollende wijze verslag.

Maar toen hij schreeuwde dat het laatste fluitsignaal geklonken had, doken de Veners massaal op elkaar. De vierde klasse was eindelijk een feit. Het Hooglanderveense volkslied werd uit volle borst gezongen en het bier vloeide al rijkelijk op het kunstgras van HDS. Eenmaal in Hooglanderveen aangekomen klommen de eerste elftal-spelers op de boerenkar, voor een ereronde door het dorp. Ze werden als helden onthaald door de dorpsbewoners, die lang hadden moeten wachten op dit voetbalsucces. De jonge en gretige spelersgroep van Van den Brom kreeg dat voor elkaar en wil nu laten zien dat de vierde klasse niet te hoog gegrepen is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie