Hockeydames AMHC krijgen loon naar werken

16 april 2008 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Op een bij vlagen zonovergoten sportpark Birkhoven kreeg het eerste dameshockeyteam van AMHC na twee keer 35 minuten zwoegen loon naar werken en won afgetekend met 4-1 van Upward uit Arnhem.

Het was al direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter duidelijk dat AMHC er zin in had. Het team van coach Hien The speelde vol op de aanval en in hoog tempo golfde de ene na de andere aanval in de richting van het Arnhemse doel, wat al in de tweede minuut resulteerde in een eerste strafcorner voor AMHC, die evenwel niets opleverde. Ook een tweede strafcorner een tweetal minuten later miste doel, waardoor Upward al in een vroegtijdig stadium ontsnapte aan een afstraffing. Na een prima aanval van AMHC in de vijftiende minuut die onreglementair door Upward werd afgestopt, was de derde stafcorner eindelijk wel raak en zorgde Annelieke Brackel voor de welverdiende 1-0 voorsprong. Upward kon absoluut geen vuist maken, speelde ongecontroleerd en pretentieloos en moest in de 24e minuut een tweede treffer incasseren door een prachtig doelpunt van Britt Dorrestein (2-0). Het was mede te danken aan het goede keeperswerk van de Arnhemse doelvrouwe dat de stand bij het klinken van het rustsignaal niet veel hoger was, want Upward bakte er in die eerste helft werkelijk niets van, terwijl AMHC daarentegen gecontroleerd, geconcentreerd en met veel inzet het balletje rond liet gaan.Bij aanvang van de tweede helft zette Upward een tandje bij, kwam meer aan aanvallen toe en zette Amersfoort onder druk. Pas na 10 minuten leek AMHC zich weer te beseffen dat het vooruit diende te spelen en gaf gas bij. Nadat Arnhem er vervolgens niet in slaagde om ook strafcorner 4 en 5 er niet in te leggen, was het AMHC dat eigenlijk volkomen tegen de verwachting in, de 3-0 aantekende door wederom Britt Dorrestein. Upward probeerde het nog wel, maar de schoten die het afvuurde op het Amersfoortse doel waren veelal een prooi voor AMHC goalie Nicole de Winter die geconcentreerd stond te keepen. Slordig spel in de Amersfoortse verdediging zorgde in de 30e minuut voor de enige Arnhemse tegentreffer (3-1). Kort voor het laatste fluitsignaal slaagde Anneloes Tervoort er nog in om de stand voor Amersfoort op te schroeven naar 4-1, waardoor AMHC meer dan verdiend de twee punten aan het bestaande saldo kon toevoegen