AVV Keistad kampioen

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

Met winst van de eerste set (18-25) was het dan eindelijk zover: De Keistad heren behaalden het meer dan verdiende kampioenschap in de 2e divisie en spelen komend seizoen net onder de top van het nationale volleybal. Alhoewel pas komend weekend in eigen huis (laatste wedstrijd tegen Irene) de huldiging van de kampioenen zal plaatsvinden in de eigen sporthal Midland, was het natuurlijk in sporthal de Voorde in Voorthuizen al een uitgelaten stemming na het behalen van de titel en mocht een “klein” glaasje champagne niet ontbreken, ondanks dat de wedstrijd nog uitgespeeld diende te worden. Voor die gelegenheid liet de winnende coach Olaf Ratterman de overige sets zijn reserve spelers aantreden in de basis en hield de gevestigde orde aan de kant. Maar het team was niet alleen in een kampioensroes, maar presteerde bovendien ook nog eens goed en was geenszins van plan om genoegen te nemen met enig setverlies (een kampioen onwaardig toch?). Keistad speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en met setstanden van 23-25, 20-25 en 21-25 eindigde dit treffen in een 0-4 overwinning. Na het uitreiken van de kampioensschaal aan aanvoerder Michiel Bakker en de benodigde bloemen, kampioensshirts en felicitaties vanuit bestuurszijde, kon de kurk pas goed van de fles en was er tijd voor vreugde en tranen. Een geweldige prestatie van niet alleen spelers maar ook van de scheidende coach Olaf Ratterman, die er in slaagde om de afgelopen jaren een hecht team te vormen met als eindresultaat promotie naar de eerste divisie. Amersfoort kan komend seizoen genieten van volleybal op topniveau en dat is al meer dan een compliment waard voor de Amersfoortse Volleybalvereniging AVV Keistad.

Volleybalheren naar eerste divisie AMERSFOORT - Het eerste herenvolleybalteam van AVV Keistad sleepte afgelopen zaterdag tegen SDS uit en in Voorthuizen de titel in de 2e divisie binnen. Na winst van de eerste set, die nodig was om één wedstrijd voor het einde van de competitie kampioen te kunnen worden, brak tussentijds het feest al los en werd het team door zowel de tegenstander als de vele meegereisde supporters gecomplimenteerd met het behaalde kampioenschap.

Heren Forza Hoogland - Touché ‘96 (4-0)

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen mochten de volleybalheren van Forza Hoogland het opnemen tegen streekgenoot Touché uit Baarn. Eerder dit seizoen won Hoogland al in de bekercompetitie, maar leed het in de reguliere competitie een nederlaag. Vooral die nederlaag zat de Hooglanders niet lekker, waardoor het team in deze wedstrijd iets recht wilde zetten. In de eerste set werd al snel duidelijk dat Forza het betere van het spel had. Hoewel het tot 16-16 gelijk op ging, schakelden de Hooglanders vanaf dat moment een versnelling hoger en wonnen de set eenvoudig met 25-17. Ook in de tweede set had Baarn eigenlijk geen schijn van kans tegen het degelijke spel van Forza Hoogland. Het was weliswaar verre van spectaculair, maar in deze fase zeer zeker doeltreffend. Met dezelfde cijfers (25-17) ging ook de tweede set naar de Amersfoortse formatie van coach Jan Visser. Touché ‘86 leek vervolgens in de derde set volledig te worden zoek gespeeld. Maar na een 6-0 voorsprong voor Hoogland, verdween de concentratie en stapelden de fouten zich op, waardoor Baarn zelfs op een 12-17 voorsprong kwam te staan en waarbij het even op leek dat Touché de setwinst zou gaan pakken. Maar na een aantal tactische aanwijzingen van coach Jan Visser kwam de ploeg weer bij zinnen en kon alsnog een 27-25 setwinst worden bijgeschreven. Ook in de vierde en laatste set bleef Baarn dicht in de buurt van Hoogland, maar het betere van het spel was toch wel te bespeuren bij de Hooglanders, die uiteindelijk ook in deze set aan het langste eind trokken (25-23). Met een verdiende 4-0 winst werd de partij afgesloten en speelt Forza Hoogland komende vrijdag tegen Atalante in en uit Vinkeveen de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, waar overigens weinig meer op het spel zal staan.

Dames Forza Hoogland - AVV Keistad 2 (3-1)

Ook voor de Forza dames stond afgelopen zaterdag de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma tegen stadgenoot Keistad 2. In de eerste set kwamen de dames uit Hoogland nauwelijks in het eigen spel en zorgde Keistad voor de nodige druk vanuit middenblokkering. Toch was er setwinst voor Hoogland (25-23). Met vooral de nadruk op de buitenaanval werd ook de 2e set in winst omgezet (25-21). In de derde set weer het klassieke dipje van Forza dat het vooral in de pass liet afweten, wat overigens ook al het geval was in twee voorgaande sets. Met 17-25 ging in de 3e set naar Keistad. Na setwinst in de 4e set (25-18), ging de wedstrijd met 3-1 naar de formatie van coach Harry van Surksum. Met twee punten achterstand op koploper Vicksburg, lijkt het spelen van P/D wedstrijden een feit te gaan worden.